Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Június 29. 15:28, szombat | Külföld
Forrás: Index.hu

Újra kereskedhetnek amerikai cégek a Huaweijel!

Újra kereskedhetnek amerikai cégek a Huaweijel!

A G20-csúcson Donald Trump bejelentette, feloldja a Huawei elleni szankciókat - írja a Techcrunch-ra hivatkozva az Index.

Ez azt jelenti, hogy az amerikai kormányzat újra megengedi az amerikai cégeknek, hogy beszállítsanak a kínai óriáscégnek. A döntés előzménye, hogy Trump 2019. május 15-én az elnök rendeletben tiltotta meg az amerikai cégeknek, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentő külföldi vállalatokkal üzleteljenek, a rendeletet gyakorlatilag a Huaweire írták, de később öt másik kínai cég is a tiltólistára került.

Ennek hatására a Google bejelentette, hogy korlátozzák a Huawei hozzáférését az Androidhoz, amerikai csipgyártók pedig közölték, hogy szakítanak a kínai céggel. Az azonnali teljes tiltás beláthatatlan káoszt eredményezett volna, ezért Trump rögtön utána 90 napra fel is függesztette a rendelet életbe lépését.

A Huaweinek nagyon jól jön Trump megenyhülése, a céget vezető Ren Zhengfei nemrég azt nyilatkozta, összesen 30 milliárd dollár bevételkieséssel számolnak a következő 2 évre a tiltás miatt. A Huawei időközben rákapcsolt saját operációs rendszerének fejlesztésére, nem kizárt, hogy kiszolgáltatottságának csökkentése érdekében a cég idővel leáll az Androidról akkor is, ha egyébként üzletelhetne a Google-lel.

Címkék: android, Google, huawei

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.