Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Augusztus 05. 19:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újra gyerekzsivajtól hangos a Várkert - Megnyílt az új játszótér

Újra gyerekzsivajtól hangos a Várkert - Megnyílt az új játszótér

Az időjárás is arra az egy órára mutatta meg a szebbik arcát, amikor megnyitotta kapuit az új pápai gyermekbirodalom, és az ifjabb generáció tagjai birtokba vehették a játékokat, amiken még korábban nem játszott senki.

Eljött a várva-várt pillanat... A játszótér ugyanis már hetekkel ezelőtt elkészült, ám az oda vezető új gyalogutak burkolata, és a zöld területek rendezése javában zajlott. Pontosabban zajlik most is, ugyanis a Várkert megújítása még nem zárult le, ám a játszótér környékén felgyorsították a munkálatokat, így lehetőség volt arra, hogy még a nyáron birtokba vegyék a gyermekek ezt az új birodalmat. Az előzetesen meghirdetett délutáni időpont az esős időjárás ellenére sem lett máskorra halasztva, és milyen jó volt így. Hiszen a felhők - ha csak egy órácskára is - de épp elvonultak, pont akkor, amikor gyülekezni kezdtek a gyermekek és szüleik. Aztán a megnyitó hírére egyre többen érkeztek, végül a gyermeksereg teljesen megtöltötte a játszótér területét.

Nem sokkal 17 óra után dr. Kovács Zoltán országyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester nyitották meg az új játszóteret, majd pedig gyermekekkel kiegészülve vágták át a nemzeti színű szalagot, hogy aztán a legkisebbek egy nagy rohammal "elfoglalják" a játszóvárakat.

Dr. Kovács Zoltán azt mondta, hogy a játszótér tervezésekor figyelembe vették, hogy a legkisebbektől a nagyobbakig minden gyermek találjon kedvére való játékot, majd jó szórakozást kívánt a gyermekeknek.

Dr. Áldozó Tamás polgármester hangsúlyozta, minden híresztelés ellenére az új várkerti játszótér ingyenes és az is marad. Ugyanakkor a játszótér, a Várkert átadásáig csak napközben, reggel 9-től este 8-ig használható, a kávézó épületében lévő mosdó pedig szintén ingyenesen áll rendelkezésre. A városvezető hozzátette, hamarosan egy újabb játszótérrel bővül a város, hiszen a Külső-Várkertben is helyet kap majd egy gyermekbirodalom.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.