Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 01. 11:31, péntek | Helyi
Forrás: Pápa Város Hivatalos Oldala

Újra az Esterházy-kastély udvarán lesz a Borfesztivál

Újra az Esterházy-kastély udvarán lesz a Borfesztivál

A fellépők között szerepel a Budapest Bár, a Magyar Állami Népi Együttes, Péterfy Bori és a Love Band, valamint Vastag Csaba és Vastag Tamás.

Bár a pápai Esterházy-kastély még felújítás alatt áll, a már gyönyörűen megújult belső udvarát birtokba vehette a város, így a labdarúgó világbajnokság mérkőzéseinek vetítése és a Nyáresték a pápai Esterházy-kastély udvarán című augusztusi színházi rendezvénysorozat után szeptemberben a hagyományos boros rendezvényt is oda szervezik, vagyis a népszerű fesztivál visszaköltözhet korábbi helyére és a megújult környezetben megújulva várja a gasztronómia és a könnyed szórakozás kedvelőit.
Pápán a bornapok programsorozata évtizedes múltra tekint vissza, az elmúlt években folyamatosan megújult, bővült, az idei esztendőre pedig - Pápa város 800 éves jubileumára – elnyeri végső arculatát, így az idén Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál néven szervezi meg a város szeptember 11-14. között a nagyszabású rendezvényt.
A magyarországi borvidékek bemutatkozása mellett a Pápán cicegeként ismert burgonyás étel legváltozatosabb formáival találkozhatnak a különlegességek iránt érdeklődők, a város húsipari hagyományait népszerűsítve pedig kiváló minőségű hazai csülökből készült ételeket fogyaszthatnak a látogatók.
Az étel és italkínálatból ezúttal sem hiányoznak majd az ízletes pálinkák, ezzel téve teljessé a gasztronómiai kínálatot. A fesztivál szórakoztató és kulturális programjai legalább olyan változatosak lesznek, mint az étel- és italkínálat: a népi kultúrához kapcsolódó játszóházak, kézműves foglalkozások a kisgyermekes családokat várják, a színes színpadi produkciók között pedig minden korosztály találhat magának kedvére valót. A fellépők között szerepel a Budapest Bár, a Magyar Állami Népi Együttes, Péterfy Bori és a Love Band, valamint Vastag Csaba és Vastag Tamás.
A Pápai Csülök-, Cicege és Borfesztivál kulturális és gasztronómiai élvezetekben gazdag hosszú hétvégét kínál az Esterházy-kastély udvarán.

Fotó: archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.