Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2017. December 30. 10:42, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Újjáépül a járda a Rozmaring utcában

Újjáépül a járda a Rozmaring utcában

15 millió forintot nyert el Pápa Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokért felelős miniszter és az államháztartásért felelős miniszter által kiírt belügyminisztériumi pályázaton a Rozmaring utcai járda felújítására.

A képviselő-testület áprilisban határozott a pályázat benyújtásáról, a döntés a napokban született meg, s vált nyilvánossá.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, három jogcímre lehetett pályázni: belterületi utak, járdák, hidak felújítására; kötelező önkormányzati feladatokat ellátó intézmények fejlesztésére, felújítására; óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra fejlesztésre. Az önkormányzatok csak egy pályázatot nyújthattak be, Pápa az első konstrukcióban indult a Rozmaring utcai beruházással.
-A támogatás a teljes beruházási költség maximum 65 százaléka lehetett, ezt a támogatási mértéket az önkormányzat adóerő képessége alapján határozta meg a pályázat kiírója. A Rozmaring utcai járdafelújítás beruházási értéke 23.950.000 Ft, a szükséges 8 millió forintos önrész vállalásáról már korábban döntött a képviselő-testület, arra a 2017-es költségvetésben előzetesen már kötelezettséget vállaltunk - tájékoztatott a polgármester, hozzátéve, az elnyerhető maximum összeget kapta meg a város a fejlesztésre. A beruházás a támogatási szerződés megkötését követően kezdődhet meg, vélhetően a jövő évi első járdafelújítások között szerepel majd a Rozmaring utcai.

Pápán túl egyébként a járás 18 községe nyújtott be hasonló pályázatot a Belügyminisztériumhoz, többségük szintén belterületi utak, járdák, hidak felújítására, de a másik két jogcímen is pályáztak. Magyargencs például szintén utak, járdák felújítására pályázott és nyert 10 millió forintot meghaladó összegű támogatást, Homokbödöge sportcélú fejlesztésre kapott közel 13 millió forintot, Pápakovácsi pedig önkormányzati intézményfelújításra 28 milliót fordíthat a pályázatnak köszönhetően. A 19 település összesen 228.760.305 forintot nyert el a - tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől. A támogatásokra a kormánynak az a határozata nyújtott lehetőséget, melyet az egyes települési önkormányzatok feladatellátásának támogatása érdekében történő előirányzat-átcsoportosításról hozott.

Pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 17:25, szerda | Helyi

Megnevezte alpolgármester-jelöltjét Grőber Attila!

Vadász Krisztina lesz Pápa alpolgármestere, ha Grőber Attila megkapja a választók bizalmát a június 9-i önkormányzati választáson.

2024. Május 22. 09:39, szerda | Helyi

3 Kemény Kérdés: Marton Sándor és Molnár István válaszol!

Három kemény kérdést tettünk fel mind a négy polgármesterjelöltnek. Először a független Molnár István, illetve a Mi Hazánk támogatásával induló Marton Sándor válaszait közöljük.

2024. Május 21. 17:59, kedd | Helyi

Grőber Attila: A turizmus és a kultúra területén is kihasználatlanok a város adottságai

Az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, valamint ellenzéki pártok polgármesterjelölte szerint a város egyik kitörési pontja lehetne a turizmus.

2024. Május 21. 14:28, kedd | Helyi

Autóbusz, furgon és személyautó karambolozott Tapolcafőnél

A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de a tűzoltók is dolgoznak a mentés során.