Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2019. November 13. 14:29, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újjáépül a járda a Második utcában

Újjáépül a járda a Második utcában

Az Aradi utcától a Nagyváradi utcáig mindkét oldalon, valamint a Nagyváradi utca és a Bakony-ér híd között újul meg a járda.

Bakos László, a térség önkormányzati képviselője örömét fejezte ki a felújítás kapcsán, hiszen egy rossz, helyenként hiányos állapotú burkolat helyett egységes, esztétikus felület alakul ki.

Dr. Áldozó Tamás is megtekintette az építkezést. A polgármester elmondta, a Tókertben a számozott utcák többségének megújítása ezzel a beruházással megvalósul. A Második utca újjáépítése a városvezető szerint azért is lényeges, mert a Tókert és a Bakonyéren túli területek közötti összeköttetésben fontos szerepe van.
Hangsúlyozta, annak ellenére, hogy vége a kampánynak, folytatódnak a járdaépítések, ahogyan azt megígérték. A jövő évre vonatkozó tervekkel kapcsolatban Áldozó Tamás elárulta, még folynak az egyeztetések, de jelenleg úgy látszik, hogy 2020 első felében a Gróf úton, az Áchim András utcában és Kéttornyúlakon lesznek járdafelújítások.
100-100 millió forintot szeretnének erre a célra elkölteni a következő években. A polgármester ezzel kapcsolatban hozzátette, ha valóban tudják tartani ezt az ütemet, akkor a város járdáinak nagy többsége újjáépül 2024-ig.
Áldozó Tamás beszélt a Harmadik utcáról is, amely a legintenzívebben használt utcája a Tókertnek, elsősorban az iskola miatt. Itt komoly beavatkozásra lesz szükség, de rövidesen a forgalom egyirányúsítását fogják bevezetni, később pedig az utca közlekedésének teljes átalakítására lesz szükség, erősítve a gyalogos és kerékpáros közlekedést.

A felújítás összesen 595 folyóméteren, 774 négyzetméter felületet érint. A munkálatok fajlagos költsége 20.880 forint négyzetméterenként, a teljes beruházás pedig nettó 16 millióba kerül. Az időjárás függvényében halad a kivitelezés, de a tervek szerint még az idei évben elkészül az új gyalogút. Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője hozzátette, a munkálatok során igyekeznek a legkevesebb kellemetlenséget okozni a közlekedőknek és az utca lakóinak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 17:25, szerda | Helyi

Megnevezte alpolgármester-jelöltjét Grőber Attila!

Vadász Krisztina lesz Pápa alpolgármestere, ha Grőber Attila megkapja a választók bizalmát a június 9-i önkormányzati választáson.

2024. Május 22. 09:39, szerda | Helyi

3 Kemény Kérdés: Marton Sándor és Molnár István válaszol!

Három kemény kérdést tettünk fel mind a négy polgármesterjelöltnek. Először a független Molnár István, illetve a Mi Hazánk támogatásával induló Marton Sándor válaszait közöljük.

2024. Május 21. 17:59, kedd | Helyi

Grőber Attila: A turizmus és a kultúra területén is kihasználatlanok a város adottságai

Az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, valamint ellenzéki pártok polgármesterjelölte szerint a város egyik kitörési pontja lehetne a turizmus.

2024. Május 21. 14:28, kedd | Helyi

Autóbusz, furgon és személyautó karambolozott Tapolcafőnél

A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de a tűzoltók is dolgoznak a mentés során.