Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2019. November 13. 14:29, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újjáépül a járda a Második utcában

Újjáépül a járda a Második utcában

Az Aradi utcától a Nagyváradi utcáig mindkét oldalon, valamint a Nagyváradi utca és a Bakony-ér híd között újul meg a járda.

Bakos László, a térség önkormányzati képviselője örömét fejezte ki a felújítás kapcsán, hiszen egy rossz, helyenként hiányos állapotú burkolat helyett egységes, esztétikus felület alakul ki.

Dr. Áldozó Tamás is megtekintette az építkezést. A polgármester elmondta, a Tókertben a számozott utcák többségének megújítása ezzel a beruházással megvalósul. A Második utca újjáépítése a városvezető szerint azért is lényeges, mert a Tókert és a Bakonyéren túli területek közötti összeköttetésben fontos szerepe van.
Hangsúlyozta, annak ellenére, hogy vége a kampánynak, folytatódnak a járdaépítések, ahogyan azt megígérték. A jövő évre vonatkozó tervekkel kapcsolatban Áldozó Tamás elárulta, még folynak az egyeztetések, de jelenleg úgy látszik, hogy 2020 első felében a Gróf úton, az Áchim András utcában és Kéttornyúlakon lesznek járdafelújítások.
100-100 millió forintot szeretnének erre a célra elkölteni a következő években. A polgármester ezzel kapcsolatban hozzátette, ha valóban tudják tartani ezt az ütemet, akkor a város járdáinak nagy többsége újjáépül 2024-ig.
Áldozó Tamás beszélt a Harmadik utcáról is, amely a legintenzívebben használt utcája a Tókertnek, elsősorban az iskola miatt. Itt komoly beavatkozásra lesz szükség, de rövidesen a forgalom egyirányúsítását fogják bevezetni, később pedig az utca közlekedésének teljes átalakítására lesz szükség, erősítve a gyalogos és kerékpáros közlekedést.

A felújítás összesen 595 folyóméteren, 774 négyzetméter felületet érint. A munkálatok fajlagos költsége 20.880 forint négyzetméterenként, a teljes beruházás pedig nettó 16 millióba kerül. Az időjárás függvényében halad a kivitelezés, de a tervek szerint még az idei évben elkészül az új gyalogút. Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője hozzátette, a munkálatok során igyekeznek a legkevesebb kellemetlenséget okozni a közlekedőknek és az utca lakóinak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 13:01, hétfő | Helyi

A közeledő vonat elől húzták le az idős férfit a sínekről a pápai rendőrök

A pápai körzeti megbízottak gyors reagálásának köszönheti az idős férfi az életét.

2020. Október 26. 12:10, hétfő | Helyi

Tíz tanács a rendőrségtől, mindenszentek és halottak napja előtt

Az elkövetkező hetekben a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják majd meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre.

2020. Október 25. 21:08, vasárnap | Helyi

Koronavírus: 21 újabb fertőzött Pápán

Jelentős mértékben emelkedett az aktív esetszám városunkban. Sajnos a helyi számok igazodnak az országos tendeciához.

2020. Október 24. 06:38, szombat | Helyi

7 újabb igazolt eset, már 66 az aktív esetek száma Pápán

Összesen 321 fő van jelenleg karanténban a városban.