Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. November 28. 20:13, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újabb műfüves pályát kaptak a fiatal focisták

Újabb műfüves pályát kaptak a fiatal focisták

Új műfüves grundpályát adtak át a Perutz-stadion mellett, mely az MLSZ, a TAO támogatók, a PELC és a pápai önkormányzat együttműködésének köszönhetően épülhetett meg.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Országos Pályaépítési Programja keretében készült el a Perutz Stadion területén a 14 x 26 m-es műfüves grundpálya, palánkkal, labdafogó hálóval, kapukkal, villanyvilágítással. A beruházás teljes költsége bruttó 17. 464. 587 Ft volt, Pápa Város Önkormányzata a 30 %-os önrészt állta 3. 989. 376 Ft-os összegben. A Pápai Egyesített Labdarúgó Club támogatói bázisából a Hirtenberger Bt. 10.000.000 Ft, a PricewaterhouseCoopers Kft. 3.500.000 Ft-ot vállalt társasági adó (TAO)-hozzájárulás formájában. A kedden 17 órakor tartott átadó ünnepségen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a kormány nemcsak a stadionépítésekben jeleskedik, hanem célul tűzte ki az egészségmegőrzés és a sport fejlesztését. Mint mondta, az elmúlt időszakban több mint 1000 sportpálya épült és több mint 1500 újult meg Magyarországon, megyénkben pedig 74 játéktér épült, vagy került megújításra. Kovács Zoltán szerint ezekből a beruházásokból leginkább a gyermekek profitáltak, akik sokat tanulhatnak a sporttól, melyet az élet számos területén tudnak majd hasznosítani - mondta beszédében az országgyűlési képviselő.

Áldozó Tamás polgármester arról beszélt, hogy a világ átalakult, mára minőségi környezet szükségeltetik ahhoz, hogy a sportolni vágyó gyermekeket meg lehessen szólítani és ezért is fontos ez az alkalom. - Az elmúlt napokban három sportlétesítményt is átadhatunk, hiszen a stadion másik oldalán streetball pályát avathattunk, a Spari pályánál szabadtéri fitness parkot adhattunk át, most pedig itt állunk egy újabb műfüves pálya átadásán - mondta a polgármester, köszönetet mondva a Hirtenbergernek, mivel a külföldi tulajdonban lévő gazdasági társaságok közül példamutató módon jártak el, hiszen ők voltak az elsők, akik a Pápán megtermelt eredményből a társasági adókedvezményen keresztül pápai sportszervezetet támogattak.

Az MLSZ nevében Csík Ferenc megyei igazgató volt jelen, aki azt mondta, a pápai labdarúgás jó kezekben van. A fiataloknak azt tanácsolta, kövessék a Perutz játékosok példáját, fejlődjenek, használják ki a kínálkozó lehetőségeket.

Grőber Attila, a PELC elnöke felidézte, három évvel ezelőtt egy salakos parkoló, egykori teniszpálya állt ezen a területen, ma pedig egy új utánpótlás központ születését élhetjük át - mondta, köszönetet mondva a támogatóknak.

Az eseményen részt vett Király Gábor, a PELC fő TAO-támogatója, a Hirtenberger vezetője. A cégvezető azt mondta, az a céljuk, hogy segítsék a fiatalok sportolását és hogy támogassák a pápai sportot.

A beszédek után dr. Kovács Zoltán jelképesen átadta a pálya kulcsát Pethő Zsombornak, a PELC játékosának, ezt követően a fiatalok bemutató edzése következett, majd pedig a TAO támogatók valamint a Hirtenberger Bt. csapata mérkőzött meg egymással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.