Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2017. December 21. 14:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újabb jelentős beruházások kaptak zöld utat

Újabb jelentős beruházások kaptak zöld utat

A Területi és Településfejlesztési Operatív Program második körének nyolc pápai pályázata közül háromról hozott döntést a Veszprém Megyei Közgyűlés.

Mindhárom pályázat kapcsán pozitív döntés született, így újabb, csaknem 1,4 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg Pápán a következő években - jelentette be mai sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás polgármester.

  • Zöld város projekt második üteme: Mint ismeretes, a zöld város projekt első üteméből a Belső-Várkert és az Erzsébet liget újulhat meg, mintegy egy milliárd forintból. A decemberi döntésnek köszönhetően a projekt második üteme is zöld utat kapott, így 574 millió forintot költhet el a város a Külső-Várkert, vagyis a Vajda Péter lakótelep - Bakonyér, Várkert út közötti területen található városi zöld infrastruktúra hálózat rekonstrukciójára. A projekt megvalósítása során olyan közösségi terek kerülnek megújításra, melyek különböző zöldterület-rekreációs, közösségi funkciókat (piknikező liget, sétány és lombkorona tanösvény, játszótér, futballpálya, csónakázó tó létesítés, rendezvénytér, vendéglátóhely stb.) biztosítanak a városlakóknak és a városba látogató turistáknak.
  • 600 millió forintot nyert el a város a felsővárosi iparterületek fejlesztésére. A projekt keretében újjáépül a Szabó Dezső utca, parkolókat létesítenek, megújítják a teljes közműhálózatot és hulladékkezelő létesítményeket építenek ki.
  • A Napsugár Bölcsőde infrastrukturális fejlesztésére is sor kerülhet, mintegy 220 millió forintból. A beruházás keretében kívül-belül megújítják és korszerűsítik a bölcsőde épületét és gépészetét, melyeknek köszönhetően tíz férőhelyes bővítés is megvalósul.

Mindhárom beruházás százszázalékos intenzitású. A további öt, már benyújtott pályázatról később várható döntés. Az elmúlt időszakban az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) egyes pályázatainak eredményei is ismertté váltak. Zöld utat kapott a Mező kollégiumának és a városi könyvtár egyes épületeinek energetikai korszerűsítése, 92, illetve 40 millió forintból.

A korábban ismertté vált top-os projektekről ITT olvashat! Összegezve elmondható, ekkora mértékű (összesen 8,2 milliárd forint!) fejlesztési összegről még sosem rendelkezhetett Pápa városa!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 10:15, péntek | Helyi

Skriba Máté újra Perutz mezben

A 28 éves, korábbi utánpótlás-válogatott támadó, Skriba Máté Pápán folytatja pályafutását.

2020. Július 03. 08:11, péntek | Helyi

Legyen a futás ünnep - Szombaton adják át az új futókört a Külső-Várkertben

Az egy kilométer hosszú, rekortán borítású futópálya átadó ünnepségét szombaton délelőtt tartják meg.

2020. Július 03. 07:23, péntek | Helyi

Rendőrkézen a tolvajok

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy 25 éves békási férfit és egy 20 éves dabronyi nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

2020. Július 02. 19:01, csütörtök | Helyi

Ismét látogatható a pápai zsinagóga

Július 1-től újra megnyitotta kapuit a zsinagóga, mely keddtől szombatig 10-18 óráig várja a látogatókat.