Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Április 21. 09:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Kisalfold.hu

Újabb autó a vízben Győrszemerénél

Újabb autó a vízben Győrszemerénél

Korábban beszámoltunk arról, hogy Győrszemerénél egy lopott Trabantot találtak a patakban. Kiderült, a fiatalok egy másik autót is loptak és azt is vízbe löktél. Darabokban szedték ki a tóból - videó.

Két győrszemerei fiatal köthette el pár hete azokat a kocsikat egy helyi autószerelő műhely elől, melyek közül a Trabantot a Bakony-érben az oldalán, a Fiat Cinquecentót szerdán az iszapba süllyedve egy magántóban találták meg a búvárok - írja a kisalfold.hu. Darut, markolót kellett bevetni, s végül darabokban tudták csak kiszedni a vízből az autót. Milliós tételt tehet ki a mentés költsége, amit később lehet, hogy a feltételezett tolvajoknak kell kifizetniük.

Sokba kerülhet egy április éjszaka annak a két fiatalnak, akik a gyanú szerint két hete Győrszemerén két autót loptak el, kettőt feltörtek és az egyik köztéri kamerát is letépték, majd magukkal vitték. A Trabant néhány nappal később a Bakony-érből került elő, melyet a helyi önkéntes tűzoltók segítsége mellett nem kis költséggel, daruval húztak ki a szakemberek. Mostanra a másik autó, egy banánszínű Cinquecento is megkerült, az elsüllyedve a közeli magántó fenekén végezte. A portál úgy tudja, a rendőrök a legavatottabbaktól kaptak információt a helyéről – a két feltételezett elkövetőtől.

A győrszemerei fiatalemberek farral lökték bele a kocsit a tóba, melyet tegnap próbáltak kihúzni a tűzoltók. A lemerülő búvár meg is találta, a jármű azonban szinte a szélvédőjéig az iszapos mederfenékbe süllyedt. Ekkor biztos volt, hogy a Fiat női tulajdonosának nem sok esélye van arra, hogy az autót még vezesse. Markológépet hívtak a helyszínre, de elsőre sokra az sem jutott, nem tudta a partra vontatni. „Ide kellene hívni a két srácot, aztán kézzel kilapátoltatni velük" – hangzott el a jogos felvetés a tolvajokra utalva, miközben mindenki a fejét vakarta, mi legyen a pár százezer forint értékű, gyakorlatilag használhatatlan járgánnyal.

A kocsi azonban nem maradhatott a vízben, hisz a tó egyrészt magántulajdon, másrészt az autóban lévő olaj környezetszennyező. Emiatt darut kellett hívni a helyszínre. Az autó annyira belesüllyedt a mederbe, hogy először emeléskor a teteje szakadt le, majd amikor húzni kezdték, kettétört. Végül a markoló darabokban lapátolta ki a tóból. Információink szerint a járművek mentésének költségei a milliós tételt is elérhetik, de jó esély van arra, hogy ezt később a két feltételezett tolvajra terhelik. A rendőrség mára ígért részletes tájékoztatást az ügyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.