Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 18. 09:01, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új vezető a pápai mentőállomáson

Új vezető a pápai mentőállomáson

Az áprilisban lemondott Kürti József helyét korábbi helyettese, Major Roland veszi át, aki kihívásként tekint új feladatkörére.

Az új állomásvezető bátyja jó példáját követve lett mentő, 1993-ban. Az első három évet Ajkán töltötte, majd 1996-ban került a Pápai Mentőállomásra. A rá jellemző szerénységgel így foglalta össze a mentős hivatás lényegét: “Segítünk a bajbajutottaknak. Megszólal a csengő, beülünk az autóba és megyünk a helyszínre, hogy a legjobb tudásunk szerint lássuk el a beteget. Természetesen nehezebben feldolgozható esetekkel is találkozunk, de egy-egy sikerélmény átsegíti az embert. Számos sikeres újraélesztésben vettem részt magam is, felejthetetlen, amikor évek múltán is megismernek és megállítanak az utcán, újra és újra köszönetet mondva.”

Major Roland Kürti József lemondását követően megbízott állomásvezető lett, az előírtaknak megfelelően kiírt pályázaton pedig elindult a pozícióért. Megbízatása július elsején vette kezdetét, mint mentőállomás-vezető. A tapasztalt mentő új kihívásként tekint új feladatkörére, egyedül azt sajnálja, hogy így kevesebbszer ülhet mentőautóba. Major Roland elmondta, eddigi vezetői munkájával kapcsolatban pozitív visszajelzéseket kapott mind a kollektíva, mind pedig a vezetőség részéről.

A bemutatkozó sajtótájékoztatón kiderült, a korábban bejelentett 193, kormányzati forrásból biztosított új mentőautó közül egy Pápára is került, mely egy 13 éves esetkocsit vált ki. A 165 lóerős, automata váltós Mercedes gépkocsi számos biztonságtechnikai rendszerrel és gyári GPS készülékkel is fel van szerelve. Az autó a korábbi mentőkhöz képest látványosabb fénytechnikával és hangosabb szirénával rendelkezik, így minden bizonnyal előbb észreveteti magát a forgalomban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.