Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Június 27. 14:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új üzemcsarnokot adtak át az Adient mezőlaki gyárában

Új üzemcsarnokot adtak át az Adient mezőlaki gyárában

1.3 milliárdos beruházás keretében bővíti magyarországi kapacitását az Adient. Az autóüléseket gyártó globális vállalat új üzemcsarnokának átadására csütörtökön délelőtt került sor.

Az ünnepélyes átadón Nagy András megbízott gyárigazgató elmondta, a beruházás során felépült egy kétezer négyzetméteres üzemcsarnok, mintegy 600 négyzetméter alapterületű kiszolgáló helyiségekkel, továbbá kialakítottak az épülethez egy logisztikai pályaudvart, valamint a beruházás keretében a gyáron belüli közlekedési útvonalakat is megújították. A megbízott igazgató úgy fogalmazott, elsősorban családokat, gyermekeket, édesapákat, édesanyákat és fiatalokat látnak maguk előtt, akiknek a biztonságáért és kényelméért dolgoznak.

A Mezőlakon megnyíló új üzemcsarnokban a legkorszerűbb technológia alkalmazásával, olyan autógyártók számára készülnek autóülés alkatrészek, mint például a BMW, a Daimler vagy a Volkswagen.Az Adient mezőlaki üzemében 740 főt foglalkoztat. A gyárban ülés háttámla- és ülésmagasság állító berendezéseket, illetve zárszerkezetek, valamint ülésrögzítő rendszereket gyártanak. Jelenleg a világ minden harmadik autójába az Adient üzemeiben gyártott autóülés alkatrészek kerülnek. A vállalat a korábbi években indított új termékeinek értékesítésében tapasztalt növekedés miatt döntött úgy, hogy bővíti mezőlaki kapacitásait.

Az Adient a világ egyik vezető autóülés gyártó vállalata. Globálisan 86000 alkalmazottat foglalkoztatva 237 üzemben, 33 országban gyárt és szállít a vállalat autóipari üléseket minden járműtípushoz és a legnagyobb OEM-eknek (eredeti alkatrészeket gyártó vállalatoknak). A vállalat szakértelme az ülésgyártás teljes folyamatára kiterjed, a teljes üléstől kezdve az egyes alkatrészek gyártásáig. Ez az integrált, cégen belüli szaktudás teszi lehetővé, hogy a vállalat termékeit a kutatástól és tervezéstől eljuttassuk egészen a kivitelezésig és gyártásig ezzel évente 25 millió járműhöz gyártva alkatrészeket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 11:54, hétfő | Helyi

Újabb állandó kiállítás újul meg a Kékfestő Múzeumban

3 millió forintból modernizálják az állandó tárlatot, amely nem az első kiállítása a múzeumnak, amely új köntösben várja majd a látogatókat.

2019. Október 21. 11:03, hétfő | Helyi

Valami történt a Kisligetnél

Rendőrségi szalaggal zárták le a pápai park egy részét, több rendőrautó is a helyszínen van.

2019. Október 21. 11:00, hétfő | Helyi

Módosul a menetrend az őszi ünnepnapok idején

Az október 23-i és a november 1-jei ünnepnapokon, valamint az őszi szünet ideje alatt változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje.

2019. Október 21. 08:25, hétfő | Helyi

Átvették megbízólevelüket a frissen megválasztott önkormányzati képviselők

Dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke hétfőn reggel átadta a megbízólevelet a múlt vasárnapi önkormányzati választáson mandátum szerzett képviselőknek.