Városlista
2019. augusztus 26, hétfő - Izsó

Hírek

2019. Június 27. 14:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új üzemcsarnokot adtak át az Adient mezőlaki gyárában

Új üzemcsarnokot adtak át az Adient mezőlaki gyárában

1.3 milliárdos beruházás keretében bővíti magyarországi kapacitását az Adient. Az autóüléseket gyártó globális vállalat új üzemcsarnokának átadására csütörtökön délelőtt került sor.

Az ünnepélyes átadón Nagy András megbízott gyárigazgató elmondta, a beruházás során felépült egy kétezer négyzetméteres üzemcsarnok, mintegy 600 négyzetméter alapterületű kiszolgáló helyiségekkel, továbbá kialakítottak az épülethez egy logisztikai pályaudvart, valamint a beruházás keretében a gyáron belüli közlekedési útvonalakat is megújították. A megbízott igazgató úgy fogalmazott, elsősorban családokat, gyermekeket, édesapákat, édesanyákat és fiatalokat látnak maguk előtt, akiknek a biztonságáért és kényelméért dolgoznak.

A Mezőlakon megnyíló új üzemcsarnokban a legkorszerűbb technológia alkalmazásával, olyan autógyártók számára készülnek autóülés alkatrészek, mint például a BMW, a Daimler vagy a Volkswagen.Az Adient mezőlaki üzemében 740 főt foglalkoztat. A gyárban ülés háttámla- és ülésmagasság állító berendezéseket, illetve zárszerkezetek, valamint ülésrögzítő rendszereket gyártanak. Jelenleg a világ minden harmadik autójába az Adient üzemeiben gyártott autóülés alkatrészek kerülnek. A vállalat a korábbi években indított új termékeinek értékesítésében tapasztalt növekedés miatt döntött úgy, hogy bővíti mezőlaki kapacitásait.

Az Adient a világ egyik vezető autóülés gyártó vállalata. Globálisan 86000 alkalmazottat foglalkoztatva 237 üzemben, 33 országban gyárt és szállít a vállalat autóipari üléseket minden járműtípushoz és a legnagyobb OEM-eknek (eredeti alkatrészeket gyártó vállalatoknak). A vállalat szakértelme az ülésgyártás teljes folyamatára kiterjed, a teljes üléstől kezdve az egyes alkatrészek gyártásáig. Ez az integrált, cégen belüli szaktudás teszi lehetővé, hogy a vállalat termékeit a kutatástól és tervezéstől eljuttassuk egészen a kivitelezésig és gyártásig ezzel évente 25 millió járműhöz gyártva alkatrészeket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 25. 18:51, vasárnap | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

Rajong a Husqvarna kerti gépekért? Vagy még csak most ismerkedik a svéd márkával?

2019. Augusztus 23. 15:12, péntek | Helyi

Megnyílt a kortárs kínai festőművészek pápai kiállítása

Az Új Tengeri Selyemút - Magyarország neves kínai festőművészek szemével című tárlatot a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulója alkalmából állították össze, az Esterházy-kastélyban.

2019. Augusztus 23. 14:28, péntek | Helyi

Süle Zsolt: Jelentős a város lélekszám-csökkenése

A jobbikos politikus az őszi önkormányzati választás és a legutóbbi képviselő-testületi ülés kapcsán hívta össze a sajtó képviselőit.

2019. Augusztus 23. 13:24, péntek | Helyi

Egy lekaraktergyilkolt, meglincselt pápairól

Az Elsősorban pápai Városbarát Egylet (EpVE) augusztus 22-i ankétján egy kevésbé ismert, 170 esztendővel ezelőtti szomorú helyi történésről beszélgettek az EpVE önkéntesei, felvetve egy emlékjel ötletét is.