Városlista
2020. április 4, szombat - Izidor

Hírek

2019. Június 27. 14:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új üzemcsarnokot adtak át az Adient mezőlaki gyárában

Új üzemcsarnokot adtak át az Adient mezőlaki gyárában

1.3 milliárdos beruházás keretében bővíti magyarországi kapacitását az Adient. Az autóüléseket gyártó globális vállalat új üzemcsarnokának átadására csütörtökön délelőtt került sor.

Az ünnepélyes átadón Nagy András megbízott gyárigazgató elmondta, a beruházás során felépült egy kétezer négyzetméteres üzemcsarnok, mintegy 600 négyzetméter alapterületű kiszolgáló helyiségekkel, továbbá kialakítottak az épülethez egy logisztikai pályaudvart, valamint a beruházás keretében a gyáron belüli közlekedési útvonalakat is megújították. A megbízott igazgató úgy fogalmazott, elsősorban családokat, gyermekeket, édesapákat, édesanyákat és fiatalokat látnak maguk előtt, akiknek a biztonságáért és kényelméért dolgoznak.

A Mezőlakon megnyíló új üzemcsarnokban a legkorszerűbb technológia alkalmazásával, olyan autógyártók számára készülnek autóülés alkatrészek, mint például a BMW, a Daimler vagy a Volkswagen.Az Adient mezőlaki üzemében 740 főt foglalkoztat. A gyárban ülés háttámla- és ülésmagasság állító berendezéseket, illetve zárszerkezetek, valamint ülésrögzítő rendszereket gyártanak. Jelenleg a világ minden harmadik autójába az Adient üzemeiben gyártott autóülés alkatrészek kerülnek. A vállalat a korábbi években indított új termékeinek értékesítésében tapasztalt növekedés miatt döntött úgy, hogy bővíti mezőlaki kapacitásait.

Az Adient a világ egyik vezető autóülés gyártó vállalata. Globálisan 86000 alkalmazottat foglalkoztatva 237 üzemben, 33 országban gyárt és szállít a vállalat autóipari üléseket minden járműtípushoz és a legnagyobb OEM-eknek (eredeti alkatrészeket gyártó vállalatoknak). A vállalat szakértelme az ülésgyártás teljes folyamatára kiterjed, a teljes üléstől kezdve az egyes alkatrészek gyártásáig. Ez az integrált, cégen belüli szaktudás teszi lehetővé, hogy a vállalat termékeit a kutatástól és tervezéstől eljuttassuk egészen a kivitelezésig és gyártásig ezzel évente 25 millió járműhöz gyártva alkatrészeket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 03. 19:49, péntek | Helyi

Megérkezett Pápára a közadakozásból vásárolt 10 ezer darab szájmaszk

Ismert pápai vállalkozók kezdeményezésére szerveződött gyűjtés a közösségi médiában, amelyhez annyira sokan csatlakoztak, hogy a célul kitűzött összeg duplája gyűlt össze, így további szállítmányok is fognak érkezni.

2020. Április 03. 15:00, péntek | Helyi

Elkészült az okos gyalogátkelőhely a Korona utcán

A veszélyes gyalogátkelőhelyen hamarosan felvillanó led lámpák jelzik majd az autósoknak, ha gyalogos közelít a zebra felé.

2020. Április 03. 14:29, péntek | Helyi

A karantén idején sem tétlenkedik a pápai református kórus

2020. Április 02. 11:14, csütörtök | Helyi

Rendkívül szigorú megelőző rendelkezések léptek életbe a Nehéz Légiszállító Ezrednél

A Nehéz Légiszállító Ezred vezetősége Dr. Áldozó Tamás polgármesterrel egyeztetett szerdán délután a Városházán.