Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 20. 12:56, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új turisztikai attrakció - Kisvonat járja be Pápa nevezetességeit

Új turisztikai attrakció - Kisvonat járja be Pápa nevezetességeit

Április 21-től minden nap 10 és 17 óra között, óránként indul a városnéző kisvonat a Fő utcáról.

A péntek délelőtti ünnepélyes átadáson Unger Tamás alpolgármester azt mondta, hogy Pápa büszke az értékeire, éppen ezért szeretné is azokat megmutatni. – Szerencsére az elmúlt években sikerült sok épített örökségünket megújítani, látható, hogy a városba egyre több turista is érkezik, hogy ezt megnézze – mondta az alpolgármester hozzátéve, a turizmusban az élményszerűség az, amit egyre inkább elvárnak a látogatók és a mai nap pontosan erről szól: élményt szolgáltatni és az épített örökséget megmutatni.

Zink Ferenc, a kisvonatot üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, Pápa városának számos látványossága van, ám mindezen értékek megismerése gyalogosan fáradtságos feladat. Ebben tud a turisták segítségére lenni az új kisvonat. Hozzátette, szeretnék a városnéző járművet úgy üzemeltetni, hogy az a város sajátos színfoltja legyen és a helyi lakosok örömére is szolgáljon.

Az óránként induló kisvonat a Fő utcáról indul, minden órában 10 és 17 óra között. A Tókert utca, Szabadság út, Várkert út érintésével elmegy a Kálváriához, az Esterházy út felé érkezik vissza a belvárosba, érinti a Kisligetet, a Kossuth utcát, a Major utcát és a Korvin utca felől tér vissza a Fő utcára. A városnézés nagyjából 45 percig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.