Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2020. Június 01. 11:12, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új telephelyet nyitott Pápán a Royal Traktor!

Új telephelyet nyitott Pápán a Royal Traktor!

Pápán nyílt meg ünnepélyes keretek között a cég harmadik telephelye az országban.

A nyitóünnepségnek számos kiemelt vendége volt, elfogadta a cég meghívásátAleksandr Ponomarev Belarusz nagykövet, dr. Nagy István agrárminiszter, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

Elsőként Muhari Béla, a Royal Traktor Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Köszönetet mondott a magyar kormánynak, amiért támogatást nyújtanak a magyar gazdágnak, a mezőgazdasági gépeik modernizálásában, külön kiemelve a Magyar Falu Programot, amelynek keretében önkormányzatok tudják fejleszteni eszközeiket. Muhari Béla hozzátette, komoly céljaik vannak az újonnan nyíló pápai telephelyükkel, amely az Észak-Nyugat magyarországi régió ellátását hivatott betölteni.

Dr. Áldozó Tamás polgármester üdvözölte a cég pápai beruházását. Mint mondta, nem ez az első kapcsolat Pápa és Kecskemét között, utóbbi ugyanis a Royal Traktor országos központja. A városvezető sok sikert kívánt a cégnek a további bővüléshez és a működéshez egyaránt. Örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a társaságnál felismerték, hogy Pápa városa az Észak-Nyugat dunántúli régió mértani közepén helyezkedik el, amely számos lehetőséget rejt magában.

Aleksandr Ponomarev Belarus nagykövet magyar nyelven köszöntötte a megnyitóünnepség részvevőit. Örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a Belarus cég és a magyar felhasználók évtizedes kapcsolata tovább fejlődik.

Dr. Nagy István agrárminiszter örömét fejezte ki, hogy a magyar gazdák lehetőségei bővülnek a Royar Traktor pápai telephely nyitásával, közelebb kerülnek hozzájuk azok a gépek, amelyek mindennapi munkájukhoz elengedhetetlenek, könnyebben hozhatják meg döntéseiket azok megvásárlását illetően. Méltatta a cégcsopot magyarországi tevékenységét kiemelve, a Royal Traktor közel 70 külföldi gyártó szerződött partnereként áll a vásárlói rendelkezésére, széles kínálatával. - A Royal Traktor Zrt. példaértékű beruházását a kedvező gazdasági környezet és a gazdákhoz áramló támogatások pontos célbaérkezése is segítette - fogalmazott a miniszter hozzátéve, a következő években az agrárberuházások további növekedése várható.

A szalagátvágást követően fogadáson látták vendégül a meghívott vendégeket, a délutáni programok között pedig szakmai bemutatók szerepelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 14:05, péntek | Helyi

Csak az idei év végére lesz rend a Wesselényi utcában

Igaz, addigra teljes szélességében új burkolatot kap az úttest.

2020. Július 10. 10:00, péntek | Helyi

Táboros gyerekek jártak a Pápai Rendőrkapitányságon

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást tartottak.

2020. Július 09. 11:16, csütörtök | Helyi

Újra működik a szökőkút a Fő téren

Az utolsó simításokat végzik a márciusban megrongálódott szökőkút javítási munkálatai során.

2020. Július 09. 11:06, csütörtök | Helyi

Új zöldfelület készül a kastély előtt

Egy hangulatos kis teraszt is épített a Városgondnokság a megújuló területre.