Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Szeptember 15. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új okospadok kerültek Pápára

Új okospadok kerültek Pápára

Az ország több városában lehet látni hasonló eszközöket, amelyeken nemcsak pihenni, de telefont tölteni és „wifizni” is lehet.

Egyelőre két okospad érkezett Pápára, amelyeket a Petőfi Gimnázium előtt helyeztek el. Áldozó Tamás polgármester elmondta, ez egy folyamat kezdete, amely többek között a Fő téren kialakított wifi hálózattal is összefügg. A városvezető kiemelte, azt szeretnék, ha egy új korszak kezdetét jelentenék ezek az okos eszközök. Folyamatban van egy Pápa applikáció tervezése, amely sok szolgáltatást nyújt a pápaiaknak és az ide látogatóknak egyaránt. Áldozó Tamástól megtudtuk, ezzel kapcsolatban a közeljövőben közzé fognak tenni egy felhívást, amelyben ötleteket várnak majd, hogy miket szeretnének látni a pápaiak egy ilyen applikációban.

A padok ingyenes wifi kapcsolatot, illetve vezeték nélküli töltést biztosítanak, de az USB portokról vezetékkel is tölthetők a telefonok. Mindehhez az áramforrást napkollektorok és az azokkal kapcsolatban lévő akkumulátorok biztosítják.

A tájékoztatón kiderült, további okos padok fognak érkezni Pápára, olyanok is, amelyek monitorral is rendelkeznek. Áldozó Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy figyelni fogják a készülékeket, ha valaki kárt tesz bennük, annak nyoma lesz, de ellopni sem ajánlatos az egyébként rögzített padokat, hiszen könnyedén a nyomukra lehet bukkanni a tolvajoknak. A szóban forgó padok ára meghaladta az egy millió forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 21:18, kedd | Helyi

A polgármester is átvette megbízólevelét

Dr. Áldozó Tamás újraválasztott polgármester és Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő ma késő délután vették át megbízólevelüket dr. Édes Ágnestől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

2019. Október 22. 12:26, kedd | Helyi

Szavazzon, hogy melyik fejlesztést tartja a legsürgetőbbnek

Az egyik helyi hírportál szavazásra bocsát öt olyan fontos beruházási tervet, amelyek a választási kampányban merültek fel lakossági igényként.

2019. Október 22. 10:42, kedd | Helyi

Teljes terjedelmében égett egy autó Lovászpatonánál

A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

2019. Október 21. 11:54, hétfő | Helyi

Újabb állandó kiállítás újul meg a Kékfestő Múzeumban

3 millió forintból modernizálják az állandó tárlatot, amely nem az első kiállítása a múzeumnak, amely új köntösben várja majd a látogatókat.