Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Augusztus 16. 09:16, péntek | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Új megbízott vezető a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség élén

Új megbízott vezető a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség élén

Kovács Ottó tűzoltó alezredes július 1-je óta az új megbízott vezetője a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségnek.

Kovács Ottó 2008-ban került a pápai tűzoltóságra, akkor vonulós tűzoltóként. Két és fél év után a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóság Parancsnokság megelőzési osztályára került, ott szintén két és fél évig teljesített szolgálatot, majd 2012-ben került vissza Pápára, akkor iparbiztonsági felügyelői beosztást töltött be. - Jóleső érzés számomra, hogy a feletteseim úgy gondolták, hogy én lehetnék a kirendeltség vezetője - hangsúlyozta a tűzoltó alezredes.

-Az én feladataim nagymértékben megváltoztak. Az iparbiztonsági feladatkörömön kívül a kollégákkal kell foglalkoznom, lettek beosztottjaim, akik eddig nem voltak, eddig csak a szakmai felügyeletem alá tartoztak. A teljes spektruma a hatósági munkától kezdve a polgári védelmen keresztül a tűzoltóság feladatain át minden hozzám tartozik - tudtuk meg Kovács Ottótól, aki hozzátette, ahhoz, hogy vezető kinevezést kapjon, teljesítenie kell egy öthetes mestervezető képző felkészítő tréninget, s a felettesei ezután fogják kirendeltség vezetőnek kinevezni, ami előreláthatóan jövő év elején várható.

Fotó: Pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.