Városlista
2019. december 8, vasárnap - Mária

Hírek

2019. Szeptember 17. 17:18, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új köztemető kialakítása is szerepel Áldozó Tamás programjában

Új köztemető kialakítása is szerepel Áldozó Tamás programjában

A fideszes polgármester-jelölt azt írja közösségi oldalán, hogy a pápai temetők 5-8 éven belül betelnek és bővítésük nem megoldható.

- A városnak elhunyt polgárairól is gondoskodnia kell; az újonnan nyitandó köztemetőnek hosszú időn keresztül kell szolgálnia. A temető kialakításakor sok szempontot kell figyelembe venni, többek között a lakott területtől való távolságot, talajviszonyokat, a kegyeleti szolgáltatások iránti igények változását - írja dr. Áldozó Tamás.

- Temetőink 5-8 éven belül betelnek, területük – lakóövezetekbe ágyazottságuk miatt - nem bővíthető. Az új köztemető területét ki kell jelölnünk, a temető céljára szolgáló ingatlant meg kell vásárolnunk, azt a városi közlekedésbe be kell kapcsolnunk (közút, kerékpárút, gyalogos- és tömegközlekedés), a temető közműellátását biztosítanunk kell. A temető bekerítése, parkosítás, ravatalozó építés, parcellák, sétautak és a közvilágítás kialakítása a további feladat.
A beavatkozások eredményeképp az új köztemető legalább 150-200 évig szolgálja a várost; elhelyezése, a hozzá vezető közlekedési lehetőségek módosítani fogják a város kialakult térkapcsolatait - áll a bejegyzésben.

Akép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 07. 16:00, szombat | Helyi

Öt éve hunyt el Borbély Lajos

2019. December 07. 07:26, szombat | Helyi

Mobilhangárokkal gazdagodott a Bázisrepülőtér

Telepíthető repülőgép-karbantartó és -tároló állóhely: ez a hivatalos megnevezése azoknak a mobilhangároknak, melyek az MH Pápa Bázisrepülőtéren adnak otthont a Kecskemétről átmenetileg odaköltözött Gripeneknek.

2019. December 07. 07:17, szombat | Helyi

Összevont ellenőrzést tartottak a pápai a használtcikk-piacon

A bűncselekmények megelőzése volt a célja a pápai akciónak.

2019. December 07. 06:19, szombat | Helyi

Lezárt akta: Nem adott elsőbbséget a motorosnak

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 18 éves pápai sofőrrel szemben folytatott.