Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Szeptember 17. 17:18, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új köztemető kialakítása is szerepel Áldozó Tamás programjában

Új köztemető kialakítása is szerepel Áldozó Tamás programjában

A fideszes polgármester-jelölt azt írja közösségi oldalán, hogy a pápai temetők 5-8 éven belül betelnek és bővítésük nem megoldható.

- A városnak elhunyt polgárairól is gondoskodnia kell; az újonnan nyitandó köztemetőnek hosszú időn keresztül kell szolgálnia. A temető kialakításakor sok szempontot kell figyelembe venni, többek között a lakott területtől való távolságot, talajviszonyokat, a kegyeleti szolgáltatások iránti igények változását - írja dr. Áldozó Tamás.

- Temetőink 5-8 éven belül betelnek, területük – lakóövezetekbe ágyazottságuk miatt - nem bővíthető. Az új köztemető területét ki kell jelölnünk, a temető céljára szolgáló ingatlant meg kell vásárolnunk, azt a városi közlekedésbe be kell kapcsolnunk (közút, kerékpárút, gyalogos- és tömegközlekedés), a temető közműellátását biztosítanunk kell. A temető bekerítése, parkosítás, ravatalozó építés, parcellák, sétautak és a közvilágítás kialakítása a további feladat.
A beavatkozások eredményeképp az új köztemető legalább 150-200 évig szolgálja a várost; elhelyezése, a hozzá vezető közlekedési lehetőségek módosítani fogják a város kialakult térkapcsolatait - áll a bejegyzésben.

Akép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 21:18, kedd | Helyi

A polgármester is átvette megbízólevelét

Dr. Áldozó Tamás újraválasztott polgármester és Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő ma késő délután vették át megbízólevelüket dr. Édes Ágnestől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

2019. Október 22. 12:26, kedd | Helyi

Szavazzon, hogy melyik fejlesztést tartja a legsürgetőbbnek

Az egyik helyi hírportál szavazásra bocsát öt olyan fontos beruházási tervet, amelyek a választási kampányban merültek fel lakossági igényként.

2019. Október 22. 10:42, kedd | Helyi

Teljes terjedelmében égett egy autó Lovászpatonánál

A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

2019. Október 21. 11:54, hétfő | Helyi

Újabb állandó kiállítás újul meg a Kékfestő Múzeumban

3 millió forintból modernizálják az állandó tárlatot, amely nem az első kiállítása a múzeumnak, amely új köntösben várja majd a látogatókat.