Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Január 18. 13:04, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS))

Új, kiemelt mentőautót kapott a Pápai Mentőállomás

Új, kiemelt mentőautót kapott a Pápai Mentőállomás

Az Országos Mentőszolgálatnál 60 új mentőkocsit helyeznek forgalomba január végéig. Ezek közül a gépkocsik közül kapott ma egyet a Pápai Mentőszolgálat.

Az autó kulcsaitCzirner József, az Országos Mentőszolgálat Közép-Dunántúli Régió orvosigazgatója adta át Kürti Józsefnek. A Pápai Mentőállomás vezetője elmondta, a Mercedes és a Volkswagen közös fejlesztéseként megvalósuló mentőkocsik olyan többletfejlesztéssel rendelkeznek, amely a megyében egyedülálló. A több mint 10 millió forint értékű autók olyan biztonságos berendezésekkel és olyan technikai felszerelésekkel vannak ellátva, hogy mind a beteg, mind a járműben dolgozók maximális biztonságban legyenek. A mentőkocsiban az alapfelszereltségen túl található transztelefonikus EKG, defibrillátor, infúzió, különféle fájdalomcsillapítók, valamint számos gyerekek és felnőttek részére szolgáló rögzítőeszköz.

Czirner József az ünnepélyes átadón kiemelte, a gépjárműpark és az eszközök folyamatos fejlesztésének is köszönhető az, hogy az utóbbi években Veszprém megyében negyedére csökkent az infarktushalálozások száma és minden infarktusos beteget 50 percen belül a PCI centrumba tudnak juttatni.

Az átadón részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki üdvözölte a Pápára költöző új járművet. - A Pápai Mentőszolgálat életében és a helyi egészségügyi ellátásban fontos mérföldkő volt 2006-ban az új mentőállomás felépítése. Kevés olyan szervezet van Pápán, amelyről a hétköznapokban talán elvétve sem hallani rosszízű kritikát. A mentőállomáson szolgálatot teljesítők ilyen szervezethez tartoznak - fogalmazott a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.