Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2016. December 31. 09:25, szombat | Belföld
Forrás: mti

Új kármentesítő technológiát fejlesztenek magyar cégek

Új kármentesítő technológiát fejlesztenek magyar cégek

A környezeti kármentesítést jelentősen megkönnyítő és olcsóbbá tevő technológiát fejleszt a Geohidroterv Kft. és a TAM-BAU Kft., a konzorcium a két évig tartó munkálatokra közel 380 millió forint uniós támogatást kapott

- közölték a cégek csütörtökön az MTI-vel. A meglévő eljárások ötvözésével és továbbfejlesztésével olyan új csőfektetési eljárás jöhet létre, amely az eddigi módszereknél gyorsabb és olcsóbb lesz - írták.

A közlemény felidézi: Magyarországon szennyezett talajvizes területek tucatjai maradtak vissza az elmúlt évtizedekből, a fővárosban többek között az Illatos úti vegyi üzem és a Csepel Művek területén. Ezeket a szennyeződéseket a beépítettség és a területhasználat miatt a mostani ipari eljárásokkal nem lehet gazdaságosan megszüntetni.

A fejlesztő cégek szerint az új technológiára nemcsak belföldön, hanem külföldön is lehet kereslet a környezetipari vállalkozások részéről. Hozzátették: a munkák során elvégzendő vizsgálatok új alkalmazási területeket is nyithatnak.

A környezettechnológiával és környezetvédelmi építéssel foglalkozó Geohidroterv Kft. belföldi értékesítéseinek nettó árbevétele 2014-ben több mint 6,5 milliárd, 2015-ben mintegy 5 milliárd forint volt. Az építési szolgáltatásokkal és hulladékkezeléssel foglalkozó TAM-BAU Kft. 2014-ben 1,5 milliárd, 2015-ben pedig kétmilliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 13:06, péntek | Belföld

Nem zárható ki a szigorítás a koronavírus miatt

Nem zárható ki a koronavírus-fertőzés miatt egyes szabályok szigorítása - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 csatornán csütörtök este.

2020. Július 10. 12:04, péntek | Belföld

Megszűnt a Magyarországról Angliába és Skóciába utazók karanténkötelezettsége

Megszűnt pénteken a Magyarországról és számos más országból Angliába és Skóciába beutazók karanténkötelezettsége.

2020. Július 10. 10:02, péntek | Belföld

Heroint csempésző férfi ellen indult eljárás Szegeden

Eljárás indult egy szerb férfi ellen, aki 21 kilogramm heroint próbált Magyarországra csempészni, az ügyészség indítványozta a letartóztatását

2020. Július 10. 10:00, péntek | Belföld

Meghalt két koronavírusos beteg, hárommal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt két idős, krónikus beteg, és hárommal, 4223-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.