Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2016. December 31. 09:25, szombat | Belföld
Forrás: mti

Új kármentesítő technológiát fejlesztenek magyar cégek

Új kármentesítő technológiát fejlesztenek magyar cégek

A környezeti kármentesítést jelentősen megkönnyítő és olcsóbbá tevő technológiát fejleszt a Geohidroterv Kft. és a TAM-BAU Kft., a konzorcium a két évig tartó munkálatokra közel 380 millió forint uniós támogatást kapott

- közölték a cégek csütörtökön az MTI-vel. A meglévő eljárások ötvözésével és továbbfejlesztésével olyan új csőfektetési eljárás jöhet létre, amely az eddigi módszereknél gyorsabb és olcsóbb lesz - írták.

A közlemény felidézi: Magyarországon szennyezett talajvizes területek tucatjai maradtak vissza az elmúlt évtizedekből, a fővárosban többek között az Illatos úti vegyi üzem és a Csepel Művek területén. Ezeket a szennyeződéseket a beépítettség és a területhasználat miatt a mostani ipari eljárásokkal nem lehet gazdaságosan megszüntetni.

A fejlesztő cégek szerint az új technológiára nemcsak belföldön, hanem külföldön is lehet kereslet a környezetipari vállalkozások részéről. Hozzátették: a munkák során elvégzendő vizsgálatok új alkalmazási területeket is nyithatnak.

A környezettechnológiával és környezetvédelmi építéssel foglalkozó Geohidroterv Kft. belföldi értékesítéseinek nettó árbevétele 2014-ben több mint 6,5 milliárd, 2015-ben mintegy 5 milliárd forint volt. Az építési szolgáltatásokkal és hulladékkezeléssel foglalkozó TAM-BAU Kft. 2014-ben 1,5 milliárd, 2015-ben pedig kétmilliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 14:00, péntek | Belföld

Letartóztattak egy nőt, aki mintegy egymilliárd forintnyi áfát csalt el

A bíróság egy hónapra elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki mintegy egymilliárd forintnyi áfát csalt el – közölte a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

2019. November 22. 11:20, péntek | Belföld

A webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértést

Az ellenőrzött webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértését az elmúlt években

2019. November 22. 07:35, péntek | Belföld

Magyarország tíz év után visszatér az UNESCO végrehajtó tanácsába

Az UNESCO általános konferenciájának 40. ülésszakán lezajlott szavazás eredményeként Magyarországot beválasztották a szervezet végrehajtó tanácsába,

2019. November 22. 07:18, péntek | Belföld

A magyar fiatalok negyede szándékosan tölt le illegális tartalmat a netről

A 15-24 éves magyar fiatalok negyede legalább egyszer szándékosan használt illegális online forrásokat az elmúlt évben, hogy hozzáférjen digitális tartalmakhoz, 15 százalékuk vásárolt is hamis terméket az interneten