Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2020. Január 13. 13:51, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új járművet kaptak a pápai önkéntes tűzoltók

Új járművet kaptak a pápai önkéntes tűzoltók

Egy dupla fülkés Volkswagen Amarok típusú terepjárót vehettek át a pápai önkéntes tűzoltók, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

A pápai önkéntes tűzoltói állomány nagyrészt gimnazistákból és egyetemistákból áll, akik aktív tevékenységük mellett, szabadaidejükben nyújtanak segítséget a hivatásos tűzoltóknak. Minden egyes riasztásról kapnak értesítést, amely a tűzoltóságra befut és lehetőségeikhez mérten vonulnak ők is a helyszínre. Az önkéntesek eddig saját gépjerművel vettek részt a szolgálatban, decemberben vehették át új gépjárművüket, amely minden igényt kielégít. Az autó felmálházása, vagyis felszerelése még folyamatban van. Tömlők, sugárcső, láncfűrész, szivattyúk, lapátok és egyéb kisebb kiegészítők kerülnek majd a járműbe, amelyekkel akár meg is kezdhetik a beavatkozást az önkéntesek, ha elsőként érnek a baleset helyszínére. Csillag Leventétől, az egyesület parancsnokától megtudtuk, több alkalommal is részt vettek már éles risztáson, ahol be is avatkoztak a mentésbe és az oltásba.

Kovács Ottó tűzoltó alezredes, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője elmondta, a katasztrófavédelem korábbi átalakításakor járási mentőcsoportokat hoztak létre, ezzel fejlesztve a reagálóképességet is. - Pápán a Griff Mentőcsoport alakult meg 2013-ben, ennek a része a Pápai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely 2018 óta teljesít szolgálatot, 10 fővel. Tűzoltásnál és műszaki mentésnél is be tudnak avatkozni Pápán és környékén, nagyban segítve a hivatásosok munkáját - mondta el a kirendeltségvezető hozzátéve, a hivatásos és az önkéntes állomány kiváló kapcsolatot ápol egymással, közös gyakorlatokat és képzéseket is szerveznek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 06:54, kedd | Helyi

Egy kisgyermek tesztje lett pozitív - Bezárják a vajdai óvodát is!

Hétfőn késő este értesítették a szülőket, hogy az egyik kisgyermeknek lett pozitív a koronavírus tesztje, ezért keddtől bezárják a Vajda Péter Lakótelepi Óvodát.

2020. Augusztus 11. 05:53, kedd | Helyi

Érettségi akár 1-2-3 év alatt - Tudásfa Gimnázium

2020. Augusztus 10. 20:25, hétfő | Helyi

Koronavírusos a Napsugár Bölcsőde egyik dolgozója is

A Napsugár Bölcsőde holnaptól (a fertőtlenítő takarítás idejére) bezár, a fertőzött dolgozóval kapcsolatba került további munkatársak és az ellátott kisgyermekek karanténba kerülnek.

2020. Augusztus 10. 18:01, hétfő | Helyi

Most érkeztek a friss hírek, 37-re emelkedett a fertőzöttek száma!

Nem sokáig örülhettünk a jó hírnek, mely szerint tegnap óta nem emelkedett a pápai fertőzöttek száma.