Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Január 13. 13:51, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új járművet kaptak a pápai önkéntes tűzoltók

Új járművet kaptak a pápai önkéntes tűzoltók

Egy dupla fülkés Volkswagen Amarok típusú terepjárót vehettek át a pápai önkéntes tűzoltók, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

A pápai önkéntes tűzoltói állomány nagyrészt gimnazistákból és egyetemistákból áll, akik aktív tevékenységük mellett, szabadaidejükben nyújtanak segítséget a hivatásos tűzoltóknak. Minden egyes riasztásról kapnak értesítést, amely a tűzoltóságra befut és lehetőségeikhez mérten vonulnak ők is a helyszínre. Az önkéntesek eddig saját gépjerművel vettek részt a szolgálatban, decemberben vehették át új gépjárművüket, amely minden igényt kielégít. Az autó felmálházása, vagyis felszerelése még folyamatban van. Tömlők, sugárcső, láncfűrész, szivattyúk, lapátok és egyéb kisebb kiegészítők kerülnek majd a járműbe, amelyekkel akár meg is kezdhetik a beavatkozást az önkéntesek, ha elsőként érnek a baleset helyszínére. Csillag Leventétől, az egyesület parancsnokától megtudtuk, több alkalommal is részt vettek már éles risztáson, ahol be is avatkoztak a mentésbe és az oltásba.

Kovács Ottó tűzoltó alezredes, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője elmondta, a katasztrófavédelem korábbi átalakításakor járási mentőcsoportokat hoztak létre, ezzel fejlesztve a reagálóképességet is. - Pápán a Griff Mentőcsoport alakult meg 2013-ben, ennek a része a Pápai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely 2018 óta teljesít szolgálatot, 10 fővel. Tűzoltásnál és műszaki mentésnél is be tudnak avatkozni Pápán és környékén, nagyban segítve a hivatásosok munkáját - mondta el a kirendeltségvezető hozzátéve, a hivatásos és az önkéntes állomány kiváló kapcsolatot ápol egymással, közös gyakorlatokat és képzéseket is szerveznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.