Városlista
2020. január 29, szerda - Adél

Hírek

2020. Január 13. 13:51, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új járművet kaptak a pápai önkéntes tűzoltók

Új járművet kaptak a pápai önkéntes tűzoltók

Egy dupla fülkés Volkswagen Amarok típusú terepjárót vehettek át a pápai önkéntes tűzoltók, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

A pápai önkéntes tűzoltói állomány nagyrészt gimnazistákból és egyetemistákból áll, akik aktív tevékenységük mellett, szabadaidejükben nyújtanak segítséget a hivatásos tűzoltóknak. Minden egyes riasztásról kapnak értesítést, amely a tűzoltóságra befut és lehetőségeikhez mérten vonulnak ők is a helyszínre. Az önkéntesek eddig saját gépjerművel vettek részt a szolgálatban, decemberben vehették át új gépjárművüket, amely minden igényt kielégít. Az autó felmálházása, vagyis felszerelése még folyamatban van. Tömlők, sugárcső, láncfűrész, szivattyúk, lapátok és egyéb kisebb kiegészítők kerülnek majd a járműbe, amelyekkel akár meg is kezdhetik a beavatkozást az önkéntesek, ha elsőként érnek a baleset helyszínére. Csillag Leventétől, az egyesület parancsnokától megtudtuk, több alkalommal is részt vettek már éles risztáson, ahol be is avatkoztak a mentésbe és az oltásba.

Kovács Ottó tűzoltó alezredes, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője elmondta, a katasztrófavédelem korábbi átalakításakor járási mentőcsoportokat hoztak létre, ezzel fejlesztve a reagálóképességet is. - Pápán a Griff Mentőcsoport alakult meg 2013-ben, ennek a része a Pápai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely 2018 óta teljesít szolgálatot, 10 fővel. Tűzoltásnál és műszaki mentésnél is be tudnak avatkozni Pápán és környékén, nagyban segítve a hivatásosok munkáját - mondta el a kirendeltségvezető hozzátéve, a hivatásos és az önkéntes állomány kiváló kapcsolatot ápol egymással, közös gyakorlatokat és képzéseket is szerveznek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 14:29, kedd | Helyi

Elektromos autót kapott a pápai kórház

Sürgősségi vérkészítmények szállítására, telephelyek közötti ügyintézésre és szakemberek utaztatására használják majd az új e-Golfot, amelyet az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kapott az intézmény.

2020. Január 28. 08:51, kedd | Helyi

Emléktábla őrzi a Pápáról elhurcolt zsidók emlékét

Emlékünnepséget szerveztek a Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából a Kossuth utca és a Rákóczi utca kereszteződésében. A megemlékezés egyúttal lezárta a Holokauszt Pápai Áldozatainak emlékévét.

2020. Január 27. 15:42, hétfő | Helyi

Parkolóban verekedett Pápán

Egy 20 éves zirci fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

2020. Január 27. 11:14, hétfő | Helyi

Kevesebb mint 4 millióért vehet egy MiG-21-est!

Az ország legnagyobb online használt jármű piacán található hirdetés szerint 3,85 millió forintért bárki vásárolhat magának egy veterán vadászgépet.