Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2016. Augusztus 19. 14:05, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Új időszámítás kezdődhet a Várkertfürdő életében

Új időszámítás kezdődhet a Várkertfürdő életében

A fürdő megnyitása óta még soha nem tapasztalhatta meg, hogy milyen az élet hitel nélkül. Kormányzati segítséggel most kifizette minden szorongató adósságát.

Áldozó Tamás a mai sajtótájékoztatón elmondta, a szóban forgó hitel még 2001-ig nyúlik vissza, amikor a Termálvízhasznosító Zrt. a Várkertfürdő megépítéséhez 500 millió forintot vett fel. Az első években nem is okozott gondott a hitel törleszése, azonban a vendéglétszám visszaesése, valamint az árfolyamproblémák miatt a törlesztőrészletek kifizetése egyre nagyobb nehézséget jelentett, ráadásul a tőketartozás sem igazán csökkent. Az 500 milliós hitel visszafizetéséhez most 482 millió forintos tőkeemelésre volt szükséga hitel deviza jellege miatt, ugyanakkor látni kell, hogy ha akkor nincs hitelfelvétel, a fürdő sem épülhetett volna fel. - Az állam szerepvállalása ebben az esetben méltányos volt, hisz a fürdőnek majdnem fele részben a Magyar Állam a tulajdonosa, és a korábbi évek hiteltörlesztése a másik tulajdonos pápai önkormányzatra hárult - fogalmazott Áldozó Tamás, aki köszönetet mondott dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek, aki kormányzati szinten képviselte a Várkertfürdő ügyét.

A városvezető kifejtette, a Várkertfürdő nem zárkózik el jövőbeni hitelfelvételtől, mivel egy jó hitelnek helye lehet a gazdasági társaságok működésében, ha azt megfelelő fejlesztési célokra fordítják.

Nagy Zsolt, a fürdő vezérigazgatója szintén köszöntetet mondott mindazoknak, akik az állami tőkeemelésért dolgoztak. - A gazdasági társaság egy új időszámításba léphet ezzel a hitelkiváltással, bízom abban, hogy a rentábilis működés felé is nagy lépést tettünk - fogalmazott a vezérigazgató hozzátéve, a 482 millió forintból 467 millió forint hitelt végtörlesztett a fürdő, a maradék mintegy 15 millió forintot a Várkertfürdő üzemeltetéséhez szorosan kapcsolódó felújításokra fordíthatják. Még ebben az évben terveznek gépészeti, vegyszerkezelési és árnyékolástechnikai fejlesztéseket.

Címkék: hitel, várkertfürdő

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 13:17, kedd | Helyi

Bódultan vezetett a sofőr, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság eljárást indított a 34 éves Győr-Moson-Sopron megyei férfi ellen.

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

2022. Július 04. 15:00, hétfő | Helyi

Van mit tanulni a reformátusoktól

100 program, megannyi helyszín, kiváló hangulat, nagyszerű szervezés - ilyen a közösség ereje!

2022. Július 04. 09:31, hétfő | Helyi

Júliusban félpályás útlezárás lesz a 83-as út több szakaszán

Július hónapban több félpályás forgalomkorlátozás várható Pápa és Tét térségében a 83. sz., 2x2 sávos főúti építése miatt.