Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. November 17. 13:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu, MTI

Új hangárkomplexumot adtak át a Bázisrepülőtéren

Új hangárkomplexumot adtak át a Bázisrepülőtéren

Világszerte egyedülálló az az új létesítmény, melyet ma délelőtt adtak át a pápai Bázisrepülőtéren! Az épület a C17-es repülőgépek teljes körű kiszolgálására alkalmas.

A világszerte egyedülálló létesítménynek köszönhetően költséghatékonyabb lett a repülők működtetése - hangsúlyozta a NATO védelmi beruházásért felelős főtitkárhelyettesének helyettese. Ernest J. Herold elmondta, hogy a komplexumot 12 nemzet, köztük Magyarországon kívül kilenc NATO-tagország és két NATO partnerségi ország hozta létre 9,5 milliárd forintból. Hangsúlyozta: a létesítmény fontos szerepet játszik az utóbbi időszakban egyre növekvő biztonsági fenyegetettség hosszú távú kezelésében. A nemzetközi Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) program égisze alatt kialakított hangárkomplexum kulcsfontosságú szerepet tölt be a NATO-szállítás gerincét jelentő légi szállításban. A SAC program 30 évre előre tervezi elképzeléseit - húzta alá.

Noldus Wiek, a NATO légi szállítást kezelő programjának menedzsere arról beszélt, hogy az új létesítmény jól felszerelt raktárbázissal is rendelkezik. Hozzátette: a helyi gazdaság szempontjából is kiemelt fontosságú az építmény, hiszen 38 új munkahely jött létre általa.

Nitz Trevor, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka kitért arra, hogy a hangár veszélyes anyagok tárolására is alkalmas. Mivel fedett helyen tárolnak mindent, jelentősen megnő az eszközök élettartama - fűzte hozzá. A parancsnok felidézte: 2008 óta működik Pápán nehézszállító ezred, 2013-ban kezdték meg a hangárkomplexum építését, Bulgária, Észtország, Magyarország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, az Amerikai Egyesült Államok, valamint Finnország és Svédország részvételével.

Fotó: Bodnár Boglárka - MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.