Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Szeptember 09. 14:41, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.) papa-ma.hu

Új esetkocsi érkezett Pápára

Új esetkocsi érkezett Pápára

Megérkezett Pápára a második sárga színű Volkswagen esetkocsi is.

Az Országos Mentőszolgálat 2011-ben szerezte be az első Volkswagen esetkocsikat, melyek mind vezetéstechnikai szempontból, mind megjelenésüket tekintve megfelelnek az európai trendeknek - mondta el Kürti József. A pápai mentőállomás vezetője elmondta, Európában már szinte mindenhol sárga színt kaptak a mentőautók, s ezt a trendet követi Magyarország is, hiszen az új kocsik jól láthatóak, fényvisszaverő optikai csíkokkal látták el őket, a szirénák hangja erősebb, mint a korábban használt Mercedeseké, a színes villogót pedig pár kilométer távolságból, akár nappal is azonnal észre lehet venni – sorolta a 2000 köbcentiméteres motorral ellátott, 160 lóerős gépjármű előnyeit Kürti József.

Az autókkal általában infarktusos beteghez, súlyos balesethez vagy éppen megindult szüléshez vonulnak, tehát olyan esetekhez, amelyek komolyabb ellátást igényelnek, illetve várhatóan gyógyszeres beavatkozásra lesz szükség. Az esetkocsival hárman vonulnak, a mentőtiszt, a mentő szakápoló és a gépjárművezető – magyarázta a mentőállomás-vezető.

Kürti József beszámolt arról is, az esetkocsi felszereltsége magas, az autóban EKG, defibrillátor, rögzítőeszközök, lélegeztető, külső pacemaker és rengeteg gyógyszer található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.