Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2019. November 22. 21:43, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új épületrésszel bővült a pápai Hotel Villa Classica

Új épületrésszel bővült a pápai Hotel Villa Classica

A 2005-ben átadott négycsillagos szálloda immáron 45 szobával, teremgarázzsal, három különteremmel, két kerthelyiséggel, wellness részleggel és 100 fős konferencia kapacitással várja vendégeit.

A nyitóünnepségen Seregélyes György, a szálloda tulajdonosa ismertette a hotel múltját, jelenét és a fejlesztés jövőbeni irányait. Felidézte, 1999-ben vásárolták meg azt a sarki telket, ahol végül egy 1200 négyzetméteres nettó alapterületű, 20 szobás szálloda épült fel 2005-re. Az elmúlt közel másfél évtizedben immáron negyedik alkalommal bővült a hotel, amely hasznos alapterülete mára csaknem eléri a 3000 négyzetmétert.

- A mi fejlődésünk csak a város fejlődésével együtt valósulhatott meg. A jól működő, az ide látogatók maradéktalan elégedettségét megcélzó szállodánkkal, annak otthonos szolgáltatásaival a jövőben is szeretnénk városunk jó hírnevét erősíteni. Töretlenül azon dolgozunk, hogy ha minőségi szálláshelyről beszélnek az emberek Pápán, akkor mindig legyen ott az elsők között a nekünk kedvesen hangzó név, a Hotel Villa Classica – fogalmazott a tulajdonos.

Az ünnepi alkalomra meghívást kapott Pápa polgármestere is. Áldozó Tamás gratulált a szálloda újabb bővítéséhez. – Őszinte nagyrabecsülésem a Seregélyes családé, amely szinte párját ritkító mintája annak, hogy egy családi vállalkozás hogyan tud felépülni, sikeres lenni, majd generációt váltani – mondta a városvezető hozzátéve, a Hotel Villa Classica erősödése a teljes pápai turizmus növekedését is szimbolizálja. A polgármester kiemelte, 2003-ban, az iparűzési adó bevezetésekor 7 ezer vendégéjszakát regisztráltak a városban, amely mára 98 ezerre nőtt. Áldozó Tamás bízik abban, hogy a szálloda bővítése is hozzá fog járulni ahhoz, hogy hamarosan ez a szám meghaladja a 100 ezret.

Seregélyes Mátyás, a szálloda vezetője ismertette a beruházás részleteit. Mint mondta, nem volt egyszerű dolguk az új szárny és a főépület összekapcsolásakor. A volt Bástya ABC helyén, 300 négyzetméteres telken húzták fel az új, háromemeletes épületet, amelyben egy teremgarázs és 12 szoba kapott helyet. Az új szobák modern, kék-arany belső építészeti irányvonalat kaptak. – A Hotel Villa Classica az újabb bővítésnek köszönhetően 45 szobával, teremgarázzsal, három különteremmel, két kerthelyiséggel és wellness részleggel várja a vendégeket. A 100 fős konferencia kapacitást mostanra a szobaszámban is elérte a szálloda, így komoly hazai és nemzetközi konferenciák méltó helyszíne lehet a szálloda – emelte ki Seregélyes Mátyás.

A szálloda vezetője hozzátette, az idei évi fejlesztések közé tartozik a még 2005-ben épült főépület szobáinak a teljes körű felújítása is. Szintén fontos idei esemény volt, hogy a Hotel Villa Classica harmadszor is elnyerte a négy csillagos besorolást és immáron 8 éve ebben a besorolásban várja vendégeit. – A csillagok száma azonban csak egy dolog. Fontos, de önmagában nem jelent garanciát mindenre. Véleményem szerint a mai világban az egyik legfontosabb tényező egy szálláshelyen a személyzet. A kollégák hozzáállása, kedvessége és odafigyelése – hangsúlyozta Seregélyes Mátyás, aki köszönetet mondott a szálloda dolgozóinak, hogy a karácsonyi szüneten kívül az év 361 napján működtetik a hotelt, a szállásközvetítő oldalakon megjelenő visszajelzések alapján dicséretes módon.

A beszédeket követően a szalagátvágásra került sor, majd a vendégek megtekintették a szálloda új épületét.

Íme kívülről az új épület:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:25, vasárnap | Helyi

Családi nap Döbröntén

Közösségi összefogásban valósult meg a rendezvény, amely nagyon jó hangulatban telt a Bittva patak partján.

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.