Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2016. December 22. 14:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - MH Pápa Bázisrepülőtér

Új alapokon a Stratégiai Légiszállítási Program

Új alapokon a Stratégiai Légiszállítási Program

A Pápán működő SAC program alapját jelentő megállapodás megújítását írták alá.

Wiek Noldus, A Nato Légiszállítási Irányító Program programmenedzsere és Szelezsán Norbert alezredes, a HM Védelemgazdasági Hivatal osztályvezetője a SAC (Starategic Airlift Capability – Stratégiai Légiszállítási Képesség) program szervezeteinek képviselői jelenlétében aláírták azt a megújított együttműködési megállapodást, ami a Pápán működő SAC program alapja. Az aláírt egyezmény garantálja a stabil működést, a program hosszú távú sikerét és megfelelő alapot képez a jövő fejlesztéseinek.
A 2008 szeptemberében létrehozott SAC egy független, nemzetközi program, melynek fő célja, hogy katonai stratégiai légiszállítási képességet biztosítson a programban résztvevő nemzetek számára. A Nehéz Légiszállító Ezred Magyarországon, az MH Pápa Bázisrepülőtéren települt, a program katonai végrehajtó szervezete. A magyar felségjelzéssel ellátott három C-17 Globemaster III típusú stratégiai szállítórepülőgép 2009-óta több mint 20000 órát repült, közel 100000 utast és körülbelül 60000 tonna rakományt szállított. A SAC program óriási siker, aminek hátterében egy jól működő együttműködés áll. A programban résztvevő szervezetek magas színvonalon összehangoltan dolgoznak és a közös eredmények újabb fejlődést generálnak. 2016-ban adták át azt a hangár és irodakomplexumot, ami optimális működési feltételeket biztosít, ezek mellett az MH Pápa Bázisrepülőtér infrastrukturális és képességfejlesztései is előre mutatnak. Az elért eredmények alapján mára lehetővé vált egy új, az eddigieknél is jobb hatékonyságot biztosító együttműködési megállapodás létrehozása.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:44, vasárnap | Helyi

Amerikai légi utántöltő gép érkezett Pápára

Közös kiképzésen vett részt az Ohio Légi Nemzeti Gárda Légi 121. Utántöltő Ezred és a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér KC-135 Stratotanker repülőgép személyzete.

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.