Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2016. December 22. 14:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - MH Pápa Bázisrepülőtér

Új alapokon a Stratégiai Légiszállítási Program

Új alapokon a Stratégiai Légiszállítási Program

A Pápán működő SAC program alapját jelentő megállapodás megújítását írták alá.

Wiek Noldus, A Nato Légiszállítási Irányító Program programmenedzsere és Szelezsán Norbert alezredes, a HM Védelemgazdasági Hivatal osztályvezetője a SAC (Starategic Airlift Capability – Stratégiai Légiszállítási Képesség) program szervezeteinek képviselői jelenlétében aláírták azt a megújított együttműködési megállapodást, ami a Pápán működő SAC program alapja. Az aláírt egyezmény garantálja a stabil működést, a program hosszú távú sikerét és megfelelő alapot képez a jövő fejlesztéseinek.
A 2008 szeptemberében létrehozott SAC egy független, nemzetközi program, melynek fő célja, hogy katonai stratégiai légiszállítási képességet biztosítson a programban résztvevő nemzetek számára. A Nehéz Légiszállító Ezred Magyarországon, az MH Pápa Bázisrepülőtéren települt, a program katonai végrehajtó szervezete. A magyar felségjelzéssel ellátott három C-17 Globemaster III típusú stratégiai szállítórepülőgép 2009-óta több mint 20000 órát repült, közel 100000 utast és körülbelül 60000 tonna rakományt szállított. A SAC program óriási siker, aminek hátterében egy jól működő együttműködés áll. A programban résztvevő szervezetek magas színvonalon összehangoltan dolgoznak és a közös eredmények újabb fejlődést generálnak. 2016-ban adták át azt a hangár és irodakomplexumot, ami optimális működési feltételeket biztosít, ezek mellett az MH Pápa Bázisrepülőtér infrastrukturális és képességfejlesztései is előre mutatnak. Az elért eredmények alapján mára lehetővé vált egy új, az eddigieknél is jobb hatékonyságot biztosító együttműködési megállapodás létrehozása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 15:14, szerda | Helyi

Az ország első királyi főügyészére emlékeztek Pápán

2024. Június 12. 14:31, szerda | Helyi

A 31 szavazókörből mindössze háromban győzött Áldozó Tamás

Tapolcafőn, Kéttornyúlakon, illetve a Szent István úti szavazókörben diadalmaskodott csupán a polgármester.

2024. Június 12. 09:41, szerda | Helyi

Pénteken ismét felpezsdül a belváros!

Minden adott ahhoz, hogy újra megteljen a Kossuth utca.

2024. Június 11. 07:55, kedd | Helyi

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

Jól sikerült a Fidesz mozgósítása, bár az 50%-os szintet nem hozta a párt, 6100 szavazattal torony magasan győzött Pápán, az önkormányzati választást mégis simán elveszítette.