Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 20. 09:18, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ügyészség: A 8-as úti ámokfutó pszichológiailag alkalmatlan a járművezetésre

Ügyészség: A 8-as úti ámokfutó pszichológiailag alkalmatlan a járművezetésre

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly nyáron, a 8-as főúton hajtott végre szabálytalan és veszélyes manővereket, melyek következtében csak a többi sofőrön múlt, hogy nem következett be baleset.

A vádirat szerint a 36 éves férfi 2021. június 27-én délután közlekedett személygépkocsival Városlőd külterületén, a 8-as számú főút 74. kilométer- szelvényében Veszprém felől Ajka-Bakonygyepes irányába. Haladása során előbb az „Előzni tilos” tábla és a kettős záróvonal ellenére megelőzte az előtte haladó motorost, majd hosszasan a szembejövő két forgalmi sávban haladt tovább, ezzel hirtelen irányváltásra kényszerítve négy szembejövő, szabályosan haladó személygépkocsit, akik a frontális ütközést csak gyors sávváltásokkal tudták elkerülni.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy az elkövető pszichológiailag alkalmatlan a járművezetésre.

A férfi a bűncselekményt korábbi bűncselekmény elkövetése miatti próbára bocsátás hatálya alatt követte el, azért az ügyészség indítványozta az elbírálásra illetékes Ajkai Járásbíróságnak, hogy a korábbi eljárást egyesítse a mostani ügyhöz, az elkövetővel szemben halmazati büntetésül börtönbüntetést szabjon ki, valamint a közügyek gyakorlásától és végleges hatállyal a közúti járművezetéstől is tiltsa el.

Címkék: 8-as út, ügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.