Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. Szeptember 20. 13:27, kedd | Helyi
Forrás: MTI

UFO van a fényképen?

UFO van a fényképen?

Egy újvidéki lakos kamerájával különös repülő objektumot filmezett le, pedig semmilyen polgári repülést nem jeleztek a térségben.

A szeptember 10-én délután 5-kor a Fruska Gora lankái felett megbúvó Bukovacnál készült felvételt Vladimir Seguljev újvidéki lakos juttatta el a Vajdasági TV-hez.
Seguljev elmondása szerint az ismeretlen repülő tárgyra akkor figyelt fel, amikor lakásában a fényképezőgépéről letöltötte a fotókat számítógépére - számolt be az esetről a Beta belgrádi hírügynökség.
A felvételen kivehető ismeretlen repülő tárgyról készült fotó hitelességének megállapítása végett a szerző szakértői vizsgálatra kínálta fel fényképezőgépét, annak memóriakártyáját és a helyszínen készült összes fotót.
Dusan Mrdja, az Újvidéki Természettudományi-Matematikai Kar fizika tanszékének munkatársa szerint, ha megbizonyosodnak a fotó hitelességéről és arról, hogy a jelzett időpontban Bukovac térségében nem tartózkodott semmilyen repülőgép, vagy valamilyen repülő alkalmatosság, akkor az esetet az "ismeretlen repülő objektumok észleléséről" szóló esetek kategóriájába sorolják.
A Szerb Polgári Repülési Igazgatóság részéről a Vajdasági TV-nek megerősítették, hogy szeptember 10-én Bukovac légterében semmilyen polgári repülést nem jeleztek.
A Fruska Gora térségében nem először észleltek a fentihez hasonló esetet. Stevan Popov pilóta a Vajdasági TV-nek elmondta, hogy 1990-ben az egyik Zágráb-Belgrád közötti rendkívüli járat során a repülőgép legénységének minden tagja látott egy ismeretlen repülő tárgyat, miközben a légi irányítók váltig azt hangsúlyozták, hogy radarjaikon semmi különöset nem észlelnek. "Leszállásunk után jelentést is írtam az esetről, de nem tudom mi lett a sorsa" - nyilatkozta a legújabb "UFO-eset" kapcsán a pilóta.

Címkék: ufo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.