Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Január 03. 20:00, kedd | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

Átvette az állam!

Átvette az állam!

Állománygyűlést tartottak a pápai tűzoltóságon a 2012. január elsejei változások miatt.

Mint ismeretes, mindeddig a Pápai Hivatásos Tűzoltóság önkormányzati szervként működött. A 2012-es évtől azonban az önkormányzati tűzoltóságok állami kézbe kerültek. A pápai lánglovagok a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének keretein belül dolgozhatnak tovább.

Németh Tamás alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a megjelenteket. – Ritkán adatik meg, hogy egy szervezeti átalakulásnak tevékeny részese legyen az ember. Mi részesei vagyunk a tavalyi évben elkezdődött átalakulásnak – mondta az alezredes. Négy fő területen lesznek változások: a védelmi igazgatás, a polgári védelem és a tűzoltóság által végzett feladatok beépülnek a katasztrófavédelem rendszerébe, az iparbiztonsági hatóság pedig új szervként jelenik meg. Németh Tamás szerint ez mind a hatékonyabb és gyorsabb segítségnyújtást célozzák.

- A megváltozott és kibővült feladatkörök elvégzéséhez erős közösségre, a hivatás szeretetére, a hivatástudat erősítésére és a csapatban való cselekvés képességére van szükség. Amikor felszereltünk, tettünk egy esküt arról, hogy ha baj van, segítünk az embertársainkon. Az átalakulás sosem egyszerű feladat, de egy dolog nem változik. Ez pedig a tett eskünk – fogalmazott az alezredes.
Németh Tamás alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgató végül hivatalosan átvette a parancsnokságot.

Az új katasztrófavédelmi törvény életbe lépésével Veszprém megyében három katasztrófavédelmi kirendeltség működik január 1-től: a veszprémi, a pápai és az ajkai. A pápait Csillag István megbízott parancsnokként vezeti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.