Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. December 13. 09:26, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) - Katasztrófavédelem

Tűz van a második emeleten! - Gyakorlatot tartottak a pápakovácsi iskolában

Tűz van a második emeleten! - Gyakorlatot tartottak a pápakovácsi iskolában

A gyakorlat feltételezése szerint tűz keletkezett az iskola második emeleti szertárában, az egész épület füsttel telítődött, az épületben 2 fő tartózkodott egy fő pedig bent rekedt.

A Pápai hivatásos tűzoltók „A” szolgálati csoportja a Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában végrehajtott parancsnoki ellenőrző gyakorlaton bizonyította felkészültségét.

A Pápai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, Horváth Sándor tűzoltó őrnagy által szervezett gyakorlat feltételezése szerint tűz keletkezett az iskola második emeleti szertárában, az egész épület füsttel telítődött, az épületben 2 fő tartózkodott egy fő bent rekedt az épületben. Erős füstképződés és nagy hő fejlődés tapasztalható, a tűz továbbterjedésének veszélye áll fenn.

A feltételezett káresemény imitált felszámolásához a Pápai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságról három gépjárműfecskendő, és egy vízszállító gépjármű érkezett. A tűzoltók az épületben rekedt személy gyors felkutatásán és kimentésén kívül a feltételezett tűz továbbterjedésének gyors megakadályozásához szükséges tűzoltósági műveletekre vonatkozó felkészültségüket bizonyították. A gyakorlat végrehajtását a tűzoltóparancsnok megfelelőre értékelte.

Az ilyen és ehhez hasonló parancsnoki ellenőrző gyakorlaton félévente egy alkalommal minden szolgálati csoport átesik, a cél pedig az állomány elméleti és gyakorlati felkészültségének felmérése egy adott létesítményre vonatkozóan. A parancsnoki ellenőrző gyakorlatok elméleti részében felmérik a készenléti szolgálatot ellátó állomány általános szakmai tudásának szintjét, a gyakorlati számadáson pedig az adott létesítményre vonatkozó speciális ismeretek felmérése, s annak gyakorlatban való alkalmazásának ellenőrzése a cél a beavatkozó és az irányító állomány vonatkozásában. Speciális ismeret alatt helyismeret, alkalmazható taktikai ismeretek, általános szerelési készség, gyorsaság és a határozottság értendő.

Az ellenőrző gyakorlat célja a szerelési, helyismereti, szituációs begyakorló gyakorlatokon elsajátított ismeretek ellenőrzése, a tűzoltás, műszaki mentés vezetésének, a tűzoltásnál szervezhető beosztási feladatok gyakorlása és az ezekkel kapcsolatos ismeretek ellenőrzése volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.