Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2020. Május 09. 09:43, szombat | PR

Tuti tippek irodaválasztáshoz

Tuti tippek irodaválasztáshoz

A munkakörnyezet komoly hatással van a munka minőségére, ezért nem mindegy milyen irodában dolgoznak a munkatársaink. Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogy jól válassz.

Budapesten és Magyarországon az elmúlt néhány évben soha nem látott mértékben fejlődött a kiadó irodák piaca. A fővárosban a Váci út vonalában összefüggő irodafolyosó alakult ki és számtalan másik kerületben is kialakultak azonnal költözhető, virágzó kiadó iroda negyedek.
A legnagyobb irodapiaci kínálatot elsősorban a belvárosi kerületekben, illetve a jól megközelíthető közlekedési csomópontok környékén találjuk. Nem meglepő módon ez az egyik legfontosabb tényező egy jó iroda kiválasztásánál. De lássuk, mikről is van szó!

Megfelelő helyszín

Irodabérléskor a lokáció a legfontosabb szempont, mikor szűkíteni kezdjük a szóba jöhető irodaházak körét. Figyelembe kell vennünk, hogy maximálisan megkönnyítsük a munkatársak munkába jutását, illetve amennyiben gyakori tárgyalásokat folytatunk, úgy a partnerek hozzánk történő eljutását.
Minden cég számára más a megfelelő helyszín. Ha logisztikai folyamatokkal együtt kell kezelnünk az adminisztratív jellegű feladatokat, akkor célszerű olyan ingatlant keresni, ahol ez a kettő együttesen megvalósulhat.

Gondoljuk át a legfontosabb dolgokat, amik megkönnyítik a munkavégzést a kollégák számára és ez alapján végezzük az első szűrést.

Piszkos anyagiak

Mikor van egy kiválasztott rövid listánk, kezdjük el felgöngyölíteni az anyagi kérdéseket. Ebbe nem csupán a bérleti díjak négyzetméter ára tartozik, hanem az elköteleződés minimális időtartama, a biztosítás, az őrzés és az esetleges átalakítások költségének megosztása.

Érdemes mérlegelni, hogy akár valamivel drágább irodát is válasszunk, ha például a kért átalakításokat, szükséges infokommunikációs bővítéseket díjmentesen bevállalja a bérbeadó.

Belső kialakítás

Ez a kérdés több irányba mutat. Egyrészt figyelembe kell vennünk a cég munkakultúráját, hogy egylégterű irodában funkcionálnak-e jobban a kollégák, vagy inkább úgy, ha saját szeparált munkaterületük van. Szükség van-e saját irodákra, vagy a boksz jellegű felosztás megfelelő.

Emellett természetesen fontos, hogy a hangulat jó legyen, hiszen hetente öt napon át legalább nyolc órát ott töltenek a munkatársaink. Fontos, hogy olyan környezetben tudják ezt megtenni, ami megnyugtató, inspiráló, világos és praktikus. A cég színei is megjelenhetnek a környezetben, emellett pedig a vállalati kultúrától függően lehet változtatni a beltér megjelenését és berendezéseit fiatalosabb, vagy inkább konzervatívabb irányba.

A bútorok minősége és ergonómikus kialakítása nem csupán a munkavállalók kényelmét szolgálja, hanem fontos egészségmegőrzési faktor is, így ez olyan tétel, aminek kialakításán nem szabad spórolni.

Bővíthetőség

Szintén fontos szempont lehet, hogy a kiválasztott irodaházban lehetőség legyen további bővítésre. Ha növekszik a cég és több irodára van szükségünk, nagy törést tud okozni, ha másik helyszínen is kell irodát nyitnunk, de az is, ha költözni kényszerülünk. Gondolkodjunk hát előre és tisztázzunk a bérleti feltételek változását is erre az eshetőségre.

Plusz szolgáltatások

A munkavállalóknak szóló szolgáltatások egyre több cégnél bővülnek jólléti jellegű juttatásokkal. Ezek közül a legjellemzőbb és a legnépszerűbb a fitnesztermek használata, így nem hátrány, ha az irodaépületben, vagy a közelében találunk olyan lehetőséget, amit munkatársainknak nyújtani tudunk.

Hasonló faktor az épületen belül elérhető étkezde vagy büfé. Általában csak egy fél óra áll rendelkezésre ebédidőre, ezért nem mindegy, hogy a kollégáknak van-e elegendő ideje eljutni az étterembe és vissza.
Ezen felül olyan apróbb, de fontos dolgok segíthetik a kényelmes és modern irodai környezet kialakítását, mint a játékszoba kialakítása, ahol sokszor a legproduktívabb beszélgetések zajlanak egy jó csocsó meccs közben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 09. 09:25, szombat | PR

Sherlock Holmes után Te is fedezd fel Londont

Anglia igen kedvelt úti cél. Sokan ott élő családtagjaikat, barátaikat látogatják meg, de bőven van olyan turista, aki csak egy hosszúhétvégén szeretné London látványosságait megcsodálni. Érdemes néhány dolgot átgondolni, mielőtt me

2020. Április 24. 08:47, péntek | PR

Itt a tavaszi ételek szezonja

Mostantól jöhetnek a finomabbnál finomabb saláták és a változatos friss zöldségekből és gyümölcsökből készített fogások.

2020. Április 14. 12:42, kedd | PR

Találja meg az igényeinek megfelelő egeret, segítünk benne!

Manapság szinte már minden háztartásban megtalálható legalább egy laptop vagy asztali számítógép.