Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Május 09. 09:43, szombat | PR

Tuti tippek irodaválasztáshoz

Tuti tippek irodaválasztáshoz

A munkakörnyezet komoly hatással van a munka minőségére, ezért nem mindegy milyen irodában dolgoznak a munkatársaink. Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogy jól válassz.

Budapesten és Magyarországon az elmúlt néhány évben soha nem látott mértékben fejlődött a kiadó irodák piaca. A fővárosban a Váci út vonalában összefüggő irodafolyosó alakult ki és számtalan másik kerületben is kialakultak azonnal költözhető, virágzó kiadó iroda negyedek.
A legnagyobb irodapiaci kínálatot elsősorban a belvárosi kerületekben, illetve a jól megközelíthető közlekedési csomópontok környékén találjuk. Nem meglepő módon ez az egyik legfontosabb tényező egy jó iroda kiválasztásánál. De lássuk, mikről is van szó!

Megfelelő helyszín

Irodabérléskor a lokáció a legfontosabb szempont, mikor szűkíteni kezdjük a szóba jöhető irodaházak körét. Figyelembe kell vennünk, hogy maximálisan megkönnyítsük a munkatársak munkába jutását, illetve amennyiben gyakori tárgyalásokat folytatunk, úgy a partnerek hozzánk történő eljutását.
Minden cég számára más a megfelelő helyszín. Ha logisztikai folyamatokkal együtt kell kezelnünk az adminisztratív jellegű feladatokat, akkor célszerű olyan ingatlant keresni, ahol ez a kettő együttesen megvalósulhat.

Gondoljuk át a legfontosabb dolgokat, amik megkönnyítik a munkavégzést a kollégák számára és ez alapján végezzük az első szűrést.

Piszkos anyagiak

Mikor van egy kiválasztott rövid listánk, kezdjük el felgöngyölíteni az anyagi kérdéseket. Ebbe nem csupán a bérleti díjak négyzetméter ára tartozik, hanem az elköteleződés minimális időtartama, a biztosítás, az őrzés és az esetleges átalakítások költségének megosztása.

Érdemes mérlegelni, hogy akár valamivel drágább irodát is válasszunk, ha például a kért átalakításokat, szükséges infokommunikációs bővítéseket díjmentesen bevállalja a bérbeadó.

Belső kialakítás

Ez a kérdés több irányba mutat. Egyrészt figyelembe kell vennünk a cég munkakultúráját, hogy egylégterű irodában funkcionálnak-e jobban a kollégák, vagy inkább úgy, ha saját szeparált munkaterületük van. Szükség van-e saját irodákra, vagy a boksz jellegű felosztás megfelelő.

Emellett természetesen fontos, hogy a hangulat jó legyen, hiszen hetente öt napon át legalább nyolc órát ott töltenek a munkatársaink. Fontos, hogy olyan környezetben tudják ezt megtenni, ami megnyugtató, inspiráló, világos és praktikus. A cég színei is megjelenhetnek a környezetben, emellett pedig a vállalati kultúrától függően lehet változtatni a beltér megjelenését és berendezéseit fiatalosabb, vagy inkább konzervatívabb irányba.

A bútorok minősége és ergonómikus kialakítása nem csupán a munkavállalók kényelmét szolgálja, hanem fontos egészségmegőrzési faktor is, így ez olyan tétel, aminek kialakításán nem szabad spórolni.

Bővíthetőség

Szintén fontos szempont lehet, hogy a kiválasztott irodaházban lehetőség legyen további bővítésre. Ha növekszik a cég és több irodára van szükségünk, nagy törést tud okozni, ha másik helyszínen is kell irodát nyitnunk, de az is, ha költözni kényszerülünk. Gondolkodjunk hát előre és tisztázzunk a bérleti feltételek változását is erre az eshetőségre.

Plusz szolgáltatások

A munkavállalóknak szóló szolgáltatások egyre több cégnél bővülnek jólléti jellegű juttatásokkal. Ezek közül a legjellemzőbb és a legnépszerűbb a fitnesztermek használata, így nem hátrány, ha az irodaépületben, vagy a közelében találunk olyan lehetőséget, amit munkatársainknak nyújtani tudunk.

Hasonló faktor az épületen belül elérhető étkezde vagy büfé. Általában csak egy fél óra áll rendelkezésre ebédidőre, ezért nem mindegy, hogy a kollégáknak van-e elegendő ideje eljutni az étterembe és vissza.
Ezen felül olyan apróbb, de fontos dolgok segíthetik a kényelmes és modern irodai környezet kialakítását, mint a játékszoba kialakítása, ahol sokszor a legproduktívabb beszélgetések zajlanak egy jó csocsó meccs közben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.