Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 27. 08:15, kedd | Helyi
Forrás: Naplo-online

Trükkös tolvajok garázdálkodnak Pápán!

Trükkös tolvajok garázdálkodnak Pápán!

Egy 88 éves asszonytól próbálták kicsalni pénzét, magukat antennaszerelőknek kiadó férfiak, ám az idős hölgy ellenállt és kitessékelte őket otthonából.

Az utóbbi időben egyre több olyan lakossági bejelentés érkezik a rendőrségre, amely arról szól, hogy a kiszemelt áldozatnak a trükkös tolvajokat vagy a házaló csalókat sikerült megfutamítania.

A napokban hasonló eset történt Pápán, ahol egy 88 esztendős asszonyhoz csöngetett be egy magát antennaszerelőnek kiadó férfi. Az elmondottak hihetőek voltak, mert az asszony korábban hibabejelentést tett a szolgáltatójánál. Az ismeretlen azonban nem a javítással kezdte, hanem közölte a szokásos "örömhírt", miszerint túlfizetése van az ügyfélnek, de azt csak akkor térítik vissza neki, ha előbb a hibaelhárítás költségét rendezi. Ekkorra már ketten voltak, a szerelők létszáma megduplázódott. Közös erővel próbálták a nyugdíjast újabb és újabb bankjegyek átadására rávenni, arra hivatkozva, hogy az addig mutatottak a sorszámuk alapján hamisak. Az idős nő ezt egy idő után megelégelte, kijelentette, az "antennaszerelők" semmit sem kapnak, és határozottan kitessékelte őket az otthonából. A határozott fellépés meghiúsította a bűncselekményt.

Címkék: Trükkös tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.