Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Március 03. 09:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Továbbra is sok a szabadtéri tűzeset megyénkben

Továbbra is sok a szabadtéri tűzeset megyénkben

Tegnap Hajmáskéren, ma Ősi közelében volt nádastűz. Egyre több a szabadtéri tűzeset, ügyeljen a tűzvédelmi szabályok betartására!

Az utóbbi hetekben szinte minden nap leég egy része a füves, nádas területeknek a megyében. A szabad területen történő tűzgyújtás veszélyes, egy óvatlan pillanatban akár több hektáros területen is pusztíthatnak a lángok.

A szabadtéri tüzek megelőzésére a katasztrófavédelem még nagyobb figyelmet fordít a tavaszi hónapokban, hiszen a kerti munkák kezdetekor és egyéb, szabadtéri, szabadidős tevékenységek során is fontos hangsúlyozni a körültekintő magatartást.

Az elmúlt napokban is kiterjedt nádastüzeknél avatkoztak be a tűzoltók. A pétfürdői és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak a hajmáskéri Rákóczi utca mögötti mezőre, ahol mintegy másfél hektáron égett a száraz fű. Az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be a domborzati viszonyok miatt nehezen járható területen és mintegy másfél óra alatt eloltották a lángokat.

Csaknem húsz hektáron égett le nádas-bokros terület Pétfürdő és Várpalota között ma, a déli órákban, a tavak közelében. A lángokat a pétfürdői, a veszprémi és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat oltotta több oldalról vízsugárral, motoros háti permetezővel, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal. Az oltást nehezítette az erős szél, illetve az egységek egyes mocsaras részeket nem tudtak megközelíteni. A tűz lakóingatlanokat nem veszélyeztetett, személyi sérülés nem történt. - írja a Katasztrófavédelem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.