Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2023. Július 30. 08:22, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Továbbra is igényelhető támogatás a KRESZ tanfolyamhoz és a vizsgához

Továbbra is igényelhető támogatás a KRESZ tanfolyamhoz és a vizsgához

Öt éve igényelhető támogatás a KRESZ-tanfolyamhoz és -vizsgához - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton a Facebookon.

Nagy-Vargha Zsófia azt írta: a jogosítvány ma már elengedhetetlen a munkaerőpiacon, sok munkakör betöltésénél hatalmas előny, ha a fiatal tud vezetni, ezért döntött öt évvel ezelőtt a kormány a 20 év alatti fiatalok jogosítványszerzésének támogatásáról, majd a kedvezményt három éve a kismamákra is kiterjesztette.

A programnak köszönhetőn a kormány eddig már több mint 4 milliárd forintos támogatást adott mintegy 163 ezer kérelmezőnek.

Úgy folytatta, hogy a kormány a KRESZ-vizsgadíj támogatását - hasonlóan a többi családtámogatáshoz - a mostani háborús időben is megvédi és jövőre is biztosítja, az ehhez szükséges több mint 1 milliárd forintos pénzügyi fedezet a jövő évi költségvetésben is rendelkezésre áll.

A "B" kategóriás járművezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját az állam 2018 júliusa óta részben vagy egészben téríti meg a 20 év alatti fiataloknak - közölte Nagy-Vargha Zsófia.

Hozzátette: a költségtérítés 25 ezer forintig igényelhető, a tanfolyam hagyományos tantermi vagy online, elektronikus formában is elvégezhető.

A támogatást a Magyar Államkincstárnál lehet kérvényezni a sikeres vizsga után, a tanfolyam és a sikeres vizsga díjának befizetését igazoló dokumentummal.

A kormány 2020. július 1-jétől kiterjesztette a támogatásra jogosultak körét: így a kedvezményt már a gyermekük nevelése miatt otthon maradó - csecsemőgondozási díjban (csed), gyermekgondozási díjban (gyed), gyermekgondozást segítő ellátásban (gyes) részesülő - édesanyák, édesapák, sőt, életkortól függetlenül a nagyszülői gyedben részesülők is igénybe vehetik - emlékeztetett a helyettes államtitkár.

Az életkezdéshez és a munkavállaláshoz hozzájáruló támogatás fontos eleme a több mint 30 családtámogatási formának, hiszen a fiatalokat abban az életkorban segíti, amely az egyik legmeghatározóbb időszak a versenyképes tudás megszerzésében. Ennek fontos része a jogosítvány is - írta bejegyzésében Nagy-Vargha Zsófia.

Címkék: kreszt, támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:05, szerda | Belföld

Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe

Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe

2024. Július 24. 08:03, szerda | Belföld

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a beruházásösztönzési stratégia fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll

A kormány beruházásösztönzési stratégiájának fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll, a cél elősegíteni a régióbeli vármegyék iparának gyors fejlődését