Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Szeptember 08. 16:01, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

További parkolóépítések, kerékpárutak kialakítása, Pápa app és a tömegközlekedés átalakítása

További parkolóépítések, kerékpárutak kialakítása, Pápa app és a tömegközlekedés átalakítása

Ezek a fő csapásirányai az Esterházy 2035 program hatodik pontjának, amely a helyi közlekedés minőségének a javításával foglalkozik.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a közösségi oldalán azt írja, a helyi közlekedés jövőjével kapcsolatban abból kell kiindulniuk, hogy az autók száma a következő esztendőkben jelentősen emelkedni fog. Meglátása szerint a helyi közlekedési infrastruktúra fejlesztésének olyan irányt kell szabni, hogy a gépjárművek helyett reális alternatívát kínáljon a tömeg-, a kerékpáros- és a gyalogos közlekedés is.

Ezen célok elérésére az okos közlekedés feltételeit alakítaná ki, egy olyan rendszer telepítésével (okos oszlopok, parkolási rendszerek, az ezeket megtámogató helyi applikáció), ami mindig a legjobb, leggyorsabb és legbiztonságosabb választást kínálja a közlekedőnek.

Emellet több kerékpárút megépítése is szerepel Áldozó Tamás programjában, így az Erkel, a Bocsor, a Somlai és a Celli utakon továbbá Kéttornyúlak irányában, valamint az ipari park területén.

A városvezető szerint a belváros határában több parkoló és parkolóház építésére is szükség lesz. - A Belváros határában (a tűzoltóság jelenlegi laktanyájának helyén) parkolóház építése és további felszíni parkolók kialakítása, a tömegközlekedés feltételeinek javítása, a gyalogos közlekedés biztonságának erősítése, a közlék rekonstrukciója és elfalazott szakaszainak újranyitása szerepel a tervekben.

Áldozó Tamás szerint a beavatkozások eredménye a Belváros megújítása a parkolási infrastruktúra jelentős bővítésével, a zöldfelületek fejlesztésével együtt, a túlterhelt helyi közlekedés ellehetetlenülése irányába mutató folyamatok megállítása és visszafordítása, a biztonságos közlekedés feltételeinek erősítése, a parkolási lehetőségek kiterjesztése (pl. bajvívó tér, Ady sétány piac melletti része, a Fő téri nyugati térfala mögötti parkoló megépítése, a Városgazdálkodás volt udvarának parkolóvá alakítása, a kórházi parkolási igények figyelembe vételével) - áll a polgármester bejegyzésében.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 08:10, kedd | Helyi

Rendőrök, polgárőrök, erdészek és halőrök tartottak fokozott ellenőrzést Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság 2019. szeptember 14-én egész napos közös szolgálatra hívta az erdészeket, halőröket, valamint a Pápai járás polgárőreit.

2019. Szeptember 16. 09:05, hétfő | Helyi

A Türr Gimnázium rekonstrukciója, Csáky utca, Pálos tér rendezése

Többek között ezek szerepelnek Áldozó Tamás programjának tizedik pontjában.

2019. Szeptember 16. 08:12, hétfő | Helyi

Részönkormányzatok kialakítására tesz javaslatot a pápai hegyekben Áldozó Tamás programja

A kilencedik pont a városhoz csatolt településrészek, továbbá a külterületek jövőjét taglalja.

2019. Szeptember 15. 20:51, vasárnap | Helyi

Két autó ütközött Pápateszér és Csót között