Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 17. 14:50, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

További óvintézkedéseket vezetnek be a pápai kórházban

További óvintézkedéseket vezetnek be a pápai kórházban

Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a pápai kórház főigazgatója további óvintézkedéseket jelentett be, a kórház dolgozóinak és betegeinek védelmében.

- Csak sürgős beavatkozásokat végeznek el, az osztályokra is csak sürgősségi ellátás céljából kerülhetnek felvételre betegek. A tevezett beavatkozásokat lemondták. A daganatos betegek kezelése továbbra is biztosított.

- Csütörtöktől a járóbeteg ellátást is felszámolták a szakrendelőkben, csak a sürgős eseteket látják el. Aki háziorvostól kapott beutalót, vagy kontroll vizsgálat miatt van időpontja, és nem tartozik a sürgősségi ellátás tárgykörébe, azt nem végzik el.

A kórház igazgatója elnézést kér azoktól a betegektől, akik elő voltak jegyezve valamilyen beavatkozásra, akár az egynapos sebészeti, akár járóbeteg ellátás képpen elvégzendő beavatkozás, vagy vizsgálat lett volna aktuális számukra. Mindenkinek a megértését kéri az igazgató, hangsúlyozva, az óvintézkedések a betegek és családtagjaik védelmét szolgálják.

- Korlátozzák az intézménybe való bejutást. Aki a sürgősségire igyekszik, annak a Jókai utca felőli bejáraton kell belépni az épületbe, aki a szakrendelőkbe és sürgős diagnosztikus vizsgálatokra érkezik, az pedig a Séllyei utca felől közelítse meg a rendelőt. Mindkét bejáraton meg fogják állítani a betegeket és meg fogják kérdezni, hogy hová igyekszenek. Töreki-Vörös Ibolya arra kér mindenkit, hogy ezt ne vegyék tolakodásnak, az intézkedés az ő érdekeiket szolgálja.

- A gyógyszerek felírása nem marad el, az adott szakrendelőt telefonon kell felhívni, ahol e-receptet ír fel a szakorvos.

A beavatkozások elmaradásának az is az egyik oka, hogy lecsökkent az önkéntes véradóknak a száma, ezért mindenkit arra kér dr. Havrilla Gyula, a pápai kórház orvosigazgatója, hogy aki teheti, az adjon vért. Véradást péntekenként, 8-11 óráig az Anna téren, a volt Véradó épetében szerveznek.

A lakosságot arra kéri a kórház vezetése, hogy a kórház szolgáltatásait ténylegesen csak indokolt esetben vegyék igénybe. A kialakult helyzetben a betegek önmérsékletére is szükség van, mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében.

A sajtó kérdésére dr. Töreki-Vörös Ibolya elmondta, a kórházban egyetlen kolléga van önkéntes karanténban, az egyik szakdolgozó érkezett haza külföldi útjáról, nem vírusfertőzött országból, de elővigyázatosságból otthonában tartózkodik. Más kórházi dolgozó nem járt külföldön az utóbbi időben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék