Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Augusztus 07. 11:09, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

További óvintézkedések bevezetéséről döntöttek

További óvintézkedések bevezetéséről döntöttek

Miután az Egyesített Szociális Intézmény valamennyi idősotthonában látogatási, kijárási és felvételi tilalmat rendeltek el, Szalainé Tihanyi Andrea ma délelőtt újabb óvintézkedéseket jelentett be.

Elmondta,

- a Teveli úti fertőzött idős lakó szobatársa szintén az ajkai kórházba került, teszteredménye továbbra sem ismert. Úgy tudják, mindkét lakó állapota kielégítő. A kétágyas szoba fertőtlenítése megtörtént.

Bejelentette:

- A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, a Család- és Gyermekjóléti Központ a mai naptól ügyfeleit csak előzetes időpontegyeztetés alapján fogadja, csakúgy, mint a Gondozási Központ.

- A szociális étkeztetést a mai naptól csak szállítással biztosítják.

- Az Idősek Klubja működtetését határozatlan időre szüneteltetik

- A központi irodában az ügyfeleket csak előzetes időpontegyeztetéssel fogadják.

- Látogatási és kijárási tilalmat vezetnek be holnaptól a Hajléktalanok Átmeneti Szállásán, mely alól csak a folyamatos munkaviszonnyal rendelkezők képeznek kivételt, de ők is csak munkavégzés céljából hagyhatják el a szállót.

- Módosul a városi véradás rendje is módosul, amelynek márciustól a Szent Anna Ház ad otthont. Mostantól ismét fokozott figyelmet fordítanak az ő beléptetésükre. A Vöröskereszttel egyeztetve, egy időben csak korlátozott számban lehetnek jelen a véradók az épületben, a többieknek az udvaron kell várakozniuk. A dokumentációs szűrés az épület földszintjén folyik, kézfertőtlenítést követően, kötelező szájmaszk viselése mellett.

A sajtótájékoztatón megtudtuk, mára 21 főre nőtt az igazolt pápai fertőzöttek száma, de számos minta még kiértékelés alatt van.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 11:55, kedd | Helyi

Újabb hat pápai tesztje lett pozitív

Szeptember 28-án, hétfőn a járványügyi adatok a fertőzöttek és az összes karanténban lévő pápaiak számának emelkedéséről szólnak, de több személy karanténhatározata lejárt, illetve feloldotta azt a hatóság.

2020. Szeptember 29. 07:16, kedd | Helyi

Motort loptak, közérdekű munka lehet a büntetésük

Lopás vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 32 éves és egy 20 éves férfit, akik a sértett zárt udvarából loptak el egy motort 2020. június elején.

2020. Szeptember 28. 15:28, hétfő | Helyi

Halálos baleset a 83-ason

Fának csapódott egy autó Tétnél. A sofőr életét vesztette.

2020. Szeptember 28. 14:54, hétfő | Helyi

Öt fertőzött diákot azonosítottak a Türr Gimnáziumban

Múlt héten csütörtökön kapott értesítést az iskola arról, hogy az egyik diák Covid tesztje pozitív lett, a kontaktkutatás során pedig kiderült, hogy további négyen fertőződtek meg. Mintegy 90 diák digitális tanrend szerint tanul.