Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 30. 07:07, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Tovább szépül a siklósi belváros

Tovább szépül a siklósi belváros

A Dél-dunántúli Operatív Program 2011 májusában elnyert pályázati támogatásával folytatódik a korábbi években már megkezdődött belváros rekonstrukció Siklóson.

Az elmúlt években többek között a piactér és a Mária utca egymilliárd forintos felújítása után most 390 millió forintból folytatódnak a munkálatok a városközpontban.

Befejeződik a Művelődési Központ felújítása. Az elnyert támogatás első, szemmel látható eredményeként április elejére befejeződnek a Művelődési Központ felújítási munkálatai. A felújítás elsősorban a földszinti közösségi területeket érintette, illetve létrehozásra került egy kávézó is az épületben, mely a város vezetőinek reményei szerint hozzájárul majd ahhoz, hogy az intézmény központi szerepet töltsön be a település kulturális életében. Szintén e cél teljesülését támogatja a Képviselő-testület azon döntése, hogy pályázatot írnak ki a kávézó üzemeltetésére illetve a kapcsolódó közművelődési feladatok ellátására.

A felújított épület ünnepélyes átadására április 30-án kerül sor, mely nap több apropó kapcsán is alkalom lesz az ünneplésre, hiszen áprilisban ünnepli a település városi rangra emelésének 35. évfordulóját.

A leglátványosabb fejlesztések csak most kezdődnek. A Művelődési Központ felújításának befejezésével egy időben új mérföldkőhöz érkezik az uniós projekt megvalósítása, hiszen a napokban kezdődött meg a Posta-park zöldfelületeinek felújítása, mely a tervek szerint április végére készül el.

A beruházás legmeghatározóbb része a Felszabadulás utca komplex felújítása lesz, mely a város szennyvízberuházásával párhuzamosan fog megkezdődni, így várhatóan év végén már birtokukba vehetik a lakosok a megszépülő főutcát.

Folyamatosan érkeznek be a civil szervezetek pályázatai. Az építési munkálatokkal párhuzamosan zajlik az ún. „mini projektek” kiválasztása. Az Önkormányzat által meghirdetett, 10 millió forint keretösszegű pályázat célja a civil szervezetek bevonása a városrehabilitációs projektbe kisebb közösségi kulturális programok megvalósítására, és ezáltal a helyi társadalom kohéziójának erősítése. A meghirdetett pályázat nagyon sikeresnek bizonyult. Folyamatos érdeklődés mellett számos pályázat érkezett már be, melyek feldolgozása, értékelése jelenleg is tart.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni