Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 06. 13:57, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Tovább maradhat szellemileg friss, ha ezt issza

Tovább maradhat szellemileg friss, ha ezt issza

A rendszeresen zöld teát fogyasztó idős emberek tovább maradnak szellemileg frissek és önellátásra alkalmasak – állapították meg csaknem 14 ezer ember bevonásával készült tanulmányukban japán kutatók.

A zöld tea antioxidáns anyagokat tartalmaz, amelyek megvédik a sejteket azoktól a károsodásoktól, amelyek betegségekhez vezethetnek. Az American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban közzétett tanulmányhoz mintegy 14 ezer 65 évesnél idősebb embert követtek nyomon Japánban három éven keresztül. Az eredmények értékeléséből kiderült, hogy a legtöbb teát fogyasztóknál volt a legkisebb valószínűsége annak, hogy időközben magatehetetlenné váltak, nem voltak képesek ellátni önmagukat.

Azok csoportjában, akik naponta átlagosan egy csésze zöld teánál kevesebbet ittak, az emberek 13 százaléka vált a követés időtartama alatt képtelenné önmaga ellátására, míg azok között, akik naponta öt csészényit elfogyasztottak, csupán 7 százalék volt ez az arány.

A tanulmány szerzői ugyanakkor hangsúlyozták, hogy az eredmény vélhetően nem kizárólag a zöld teának köszönhető. Az adatok elemzése azt mutatta, hogy a több zöld teát ivó emberek körében nagyobb arányban fordult elő az általában egészségesnek tartott étrend követése is, ők több halat, zöldséget és gyümölcsöt ettek, valamint ritkábban dohányoztak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.