Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Június 11. 08:52, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: MTI/Balogh Zoltán

Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, de elhunyt két beteg

Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, de elhunyt két beteg

Mindössze 12 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4039-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - tette közzé a friss adatokat csütörtökön a koronavirus.gov.hu oldal.

Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 553-ra emelkedett az elhunytak száma, 2391-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1095. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 321 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1917) és Pest megyében (590) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (374), Komárom-Esztergom (290), Zala (260) és Csongrád-Csanád megye (116), a sor végén pedig Békés megye áll (11).

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.