Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2019. Október 16. 00:29, szerda | PR

Top 5 gyakorlat, ha formás fenékre vágysz

Top 5 gyakorlat, ha formás fenékre vágysz

Ha az újévi fogadalmak nem is, az első napsugarak mindig magukkal hozzák a megújulási vágy szelét. Ami a férfiak számára általában a gyúrást jelenti, az a nőknél a narancsbőr eltüntetésében -

- a feszes idomokban, na meg a kerek popsiban testesül meg. Te is pont erre gondoltál és éppen most? Véletlenek nincsenek, úgyhogy meg is mutatjuk számodra, hogy miben rejlik a formás fenék titka!

A 21. századi egészségkultusz, avagy miért vágyunk formás fenékre?
Az egészségkultusz ugyan nem újkeletű, napjainkban mégis egyre erőteljesebb jelentéssel bír. A fogalom szerint akkor beszélhetünk erről a jelenségről, hogyha egy társadalom az egészséget nemcsak nagy jelentőséggel ruházza fel, hanem egy életcélként határozza meg. A jelenlegi társadalmi értékek abszolút meghatározhatóak a definíció három komponense alapján, ami a szépség, az egészség és a fiatalság ideájának keresztmetszetében áll.

Az egészséges szemléletmód a Szovjetunió felbomlásával kezdett kibontakozni, jelentőségét pedig a 20. század második felében végbemenő emancipáció mélyítette el. Ennek oka nem véletlen, hiszen a szépség iránti vágy elsősorban mindig a női nem igényeihez kapcsolódott, így egyértelmű, hogy a társadalmi szerepváltozásoknak köze volt az egészségkultusz kialakulásához.
Az egészséges életmód a helyes táplálkozáson túl, egyaránt magába foglalja a testmozgást és a szépség iránti vágyat is. Mondhatnánk úgy is, hogy a cél szentesíti az eszközt, tehát nem véletlen, hogy a formás idomoknak ekkora jelentőséget tulajdonítunk.

Egyszerű, de nagyszerű fenékformálás: top 5 gyakorlat

1. Mély guggolás
A fenékformáláshoz legalkalmasabb gyakorlatok mindig a saját testsúlyos edzéshez kapcsolódnak. Az egyik legkézenfekvőbb gyakorlat a guggolás, azonban, ha csinálod, akkor csináld is jól! Tartsd egyenesen a gerinced, és ereszkedj annyira mélyre, amennyire csak tudsz! Ennek köszönhetően tutira igénybe veszed a farizmokat. Ha szeretnéd megnehezíteni a dolgodat, a gyakorlat közben tarts súlyzót magad elé!

2. Lábtolás
A lábtolást sokszor párhuzamba állítják a guggolással, azonban egy egészen eltérő feladatról beszélünk, amelyhez speciális edzőtermi gép szükséges. A lábtolás legnagyobb előnye, hogy gyorsan megtanulható mozdulatsor, ami tehermentesíti a derékrészt, ezzel megkönnyítve azok életét, akik ezen a területen fájdalmakkal küszködnek.
Ezzel szemben a lábtolás alatt a gerinced nagy tehernek van kitéve, ezért fontos a megfelelő súly kiválasztása. Ez a mozgási forma nem kifejezetten a far–, hanem a combizmokért felel, de a kettő együtt némileg együtt jár. Viszlát, narancsbőr!

3. Padra fellépés
Ha szereted a dinamikusságot és a ritmusosságot igénylő feladatokat, akkor a padra fellépés lesz számodra a tuti befutó. Nincs egyébre szükséged, mint egy térded fölé érő platformra, és indulhat is a buli! Ilyenkor nincs más dolgod, mint az egyik lábaddal fellépni az „emelvényre”, a fellépő lábadra helyezni az egyensúlyt, majd a másik lábadat megemelni. Ha túl könnyűnek érzed a feladatot, spékeld meg a gyakorlatot két súlyzóval is, és garantáltan érezni fogod a törődést.

4. Lépcsőzés
A lépcsőzés az egyik leghatékonyabb és legalattomosabb gyakorlat. Vehetjük úgy is, hogy ez a padra fellépés egy folyamatosságban lévő megnyilvánulása. Az egyszerűsége ne tévesszen meg, kevés olyan feladat létezik, ami ilyen mértékben átmozgatná a porcikáidat. Ha nagyon unod, akkor válts tempót, a séta alakuljon át futássá, és mire észbe kapsz, már tuti a Rambo zenéjét fogod dúdolgatni.

5. Hátsó lábemelés
A lábemelésnek számtalan formája van. A legnagyobb előnye, hogy minden típusa megvalósítható otthon is, viszont a mozgás kezdeti időszakában mégis az egyik legmegterhelőbb feladat. A sérülések elkerülése érdekében mindig győződj meg arról, hogy kellően bemelegítettél-e.
A lábemelések egyik leggyakoribb típusa a hátsó lábemelés. A mozdulatsor abból áll, hogy négykézláb elhelyezkedve az egyik lábadat úgy megemeled, hogy a talpad a mennyezet felé nézzen, és a combod egy vonalban legyen a törzseddel. A titok abban rejlik, hogy ebben a pózban egy perc néma csenddel megtiszteld a farizmaid, és ezt addig ismételd, amíg csak bírod.

Nulladik lépés: tervezz fejben is!
A változáshoz soha nem radikális átállásra van szükség, a titok mindig az apró lépésekben, és a hosszantartó kitartásban rejlik. Mielőtt bármilyen gyakorlat elvégzésébe belekezdenél, tegyél egy nulladik lépést: tervezd meg fejben, hogyan fognak kinézni a napjaid az új mozgási formák elsajátításával!
Miért van erre szükség? A válasz egyszerű. A sikeres eredmény mindig a rendszerességen és a helyes mozdulatok elvégzésén múlik, amihez viszont időre van szükség. Csapongással és hektikus hétköznapokkal képtelenség az eredményes és hosszantartó változás elérése.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 09. 09:43, szombat | PR

Tuti tippek irodaválasztáshoz

A munkakörnyezet komoly hatással van a munka minőségére, ezért nem mindegy milyen irodában dolgoznak a munkatársaink. Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogy jól válassz.

2020. Május 09. 09:25, szombat | PR

Sherlock Holmes után Te is fedezd fel Londont

Anglia igen kedvelt úti cél. Sokan ott élő családtagjaikat, barátaikat látogatják meg, de bőven van olyan turista, aki csak egy hosszúhétvégén szeretné London látványosságait megcsodálni. Érdemes néhány dolgot átgondolni, mielőtt me

2020. Április 24. 08:47, péntek | PR

Itt a tavaszi ételek szezonja

Mostantól jöhetnek a finomabbnál finomabb saláták és a változatos friss zöldségekből és gyümölcsökből készített fogások.