Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 16. 00:29, szerda | PR

Top 5 gyakorlat, ha formás fenékre vágysz

Top 5 gyakorlat, ha formás fenékre vágysz

Ha az újévi fogadalmak nem is, az első napsugarak mindig magukkal hozzák a megújulási vágy szelét. Ami a férfiak számára általában a gyúrást jelenti, az a nőknél a narancsbőr eltüntetésében -

- a feszes idomokban, na meg a kerek popsiban testesül meg. Te is pont erre gondoltál és éppen most? Véletlenek nincsenek, úgyhogy meg is mutatjuk számodra, hogy miben rejlik a formás fenék titka!

A 21. századi egészségkultusz, avagy miért vágyunk formás fenékre?
Az egészségkultusz ugyan nem újkeletű, napjainkban mégis egyre erőteljesebb jelentéssel bír. A fogalom szerint akkor beszélhetünk erről a jelenségről, hogyha egy társadalom az egészséget nemcsak nagy jelentőséggel ruházza fel, hanem egy életcélként határozza meg. A jelenlegi társadalmi értékek abszolút meghatározhatóak a definíció három komponense alapján, ami a szépség, az egészség és a fiatalság ideájának keresztmetszetében áll.

Az egészséges szemléletmód a Szovjetunió felbomlásával kezdett kibontakozni, jelentőségét pedig a 20. század második felében végbemenő emancipáció mélyítette el. Ennek oka nem véletlen, hiszen a szépség iránti vágy elsősorban mindig a női nem igényeihez kapcsolódott, így egyértelmű, hogy a társadalmi szerepváltozásoknak köze volt az egészségkultusz kialakulásához.
Az egészséges életmód a helyes táplálkozáson túl, egyaránt magába foglalja a testmozgást és a szépség iránti vágyat is. Mondhatnánk úgy is, hogy a cél szentesíti az eszközt, tehát nem véletlen, hogy a formás idomoknak ekkora jelentőséget tulajdonítunk.

Egyszerű, de nagyszerű fenékformálás: top 5 gyakorlat

1. Mély guggolás
A fenékformáláshoz legalkalmasabb gyakorlatok mindig a saját testsúlyos edzéshez kapcsolódnak. Az egyik legkézenfekvőbb gyakorlat a guggolás, azonban, ha csinálod, akkor csináld is jól! Tartsd egyenesen a gerinced, és ereszkedj annyira mélyre, amennyire csak tudsz! Ennek köszönhetően tutira igénybe veszed a farizmokat. Ha szeretnéd megnehezíteni a dolgodat, a gyakorlat közben tarts súlyzót magad elé!

2. Lábtolás
A lábtolást sokszor párhuzamba állítják a guggolással, azonban egy egészen eltérő feladatról beszélünk, amelyhez speciális edzőtermi gép szükséges. A lábtolás legnagyobb előnye, hogy gyorsan megtanulható mozdulatsor, ami tehermentesíti a derékrészt, ezzel megkönnyítve azok életét, akik ezen a területen fájdalmakkal küszködnek.
Ezzel szemben a lábtolás alatt a gerinced nagy tehernek van kitéve, ezért fontos a megfelelő súly kiválasztása. Ez a mozgási forma nem kifejezetten a far–, hanem a combizmokért felel, de a kettő együtt némileg együtt jár. Viszlát, narancsbőr!

3. Padra fellépés
Ha szereted a dinamikusságot és a ritmusosságot igénylő feladatokat, akkor a padra fellépés lesz számodra a tuti befutó. Nincs egyébre szükséged, mint egy térded fölé érő platformra, és indulhat is a buli! Ilyenkor nincs más dolgod, mint az egyik lábaddal fellépni az „emelvényre”, a fellépő lábadra helyezni az egyensúlyt, majd a másik lábadat megemelni. Ha túl könnyűnek érzed a feladatot, spékeld meg a gyakorlatot két súlyzóval is, és garantáltan érezni fogod a törődést.

4. Lépcsőzés
A lépcsőzés az egyik leghatékonyabb és legalattomosabb gyakorlat. Vehetjük úgy is, hogy ez a padra fellépés egy folyamatosságban lévő megnyilvánulása. Az egyszerűsége ne tévesszen meg, kevés olyan feladat létezik, ami ilyen mértékben átmozgatná a porcikáidat. Ha nagyon unod, akkor válts tempót, a séta alakuljon át futássá, és mire észbe kapsz, már tuti a Rambo zenéjét fogod dúdolgatni.

5. Hátsó lábemelés
A lábemelésnek számtalan formája van. A legnagyobb előnye, hogy minden típusa megvalósítható otthon is, viszont a mozgás kezdeti időszakában mégis az egyik legmegterhelőbb feladat. A sérülések elkerülése érdekében mindig győződj meg arról, hogy kellően bemelegítettél-e.
A lábemelések egyik leggyakoribb típusa a hátsó lábemelés. A mozdulatsor abból áll, hogy négykézláb elhelyezkedve az egyik lábadat úgy megemeled, hogy a talpad a mennyezet felé nézzen, és a combod egy vonalban legyen a törzseddel. A titok abban rejlik, hogy ebben a pózban egy perc néma csenddel megtiszteld a farizmaid, és ezt addig ismételd, amíg csak bírod.

Nulladik lépés: tervezz fejben is!
A változáshoz soha nem radikális átállásra van szükség, a titok mindig az apró lépésekben, és a hosszantartó kitartásban rejlik. Mielőtt bármilyen gyakorlat elvégzésébe belekezdenél, tegyél egy nulladik lépést: tervezd meg fejben, hogyan fognak kinézni a napjaid az új mozgási formák elsajátításával!
Miért van erre szükség? A válasz egyszerű. A sikeres eredmény mindig a rendszerességen és a helyes mozdulatok elvégzésén múlik, amihez viszont időre van szükség. Csapongással és hektikus hétköznapokkal képtelenség az eredményes és hosszantartó változás elérése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.