Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 06. 15:07, szerda | PR
Forrás: (x)

Tökéletes házimozi élmény a tetőtérben fényzáró rolókkal

Tökéletes házimozi élmény a tetőtérben fényzáró rolókkal

Tetőtéri lakásnál vannak kompromisszumok. Ezek egyike a tetőtéri ablak, aminek az előnyei mellett bizony sok olyan problémás pontja is van, amire nehéz megoldást találni.

A sötétítésre azonban már remek választ adnak a fényzáró rolók.

A tetőtérben lévő lakások izgalmas életteret biztosítanak. Rengeteg fényt és felületi játékot nyújtanak, ezzel együtt azonban az alaptérnél jóval kisebb hasznos teret is jelentenek és meg kell küzdenünk néhány aprónak tűnő, de a hétköznapokban annál kellemetlenebb kényelmetlenséggel. Ezek egyike az, hogy függönyt a ferde felület miatt nem lehet a tetősíkban elhelyezkedő ablakokra tenni. A különféle fényzáró rolók erre adnak elegáns és kényelmes megoldást.

Beltéri fényzáró rolók

Sötétítésre szükségünk van a lakásban, ha egy filmet szeretnénk kényelmesen megnézni, vagy délutáni pihenéshez csökkenteni a beáradó fénymennyiséget, esetleg a gyermekünk pihentető alvásáról gondoskodnánk. A tetőtér egyik legnagyobb hátrányát, a lakás felmelegedését is csökkenthetjük a nyári forróságban megfelelő sötétítéssel. Ezekre mind választ ad egy jó minőségű fényzáró roló, amit az ablak belső felületére erősítünk fel.

Érdemes nem csak bármilyen rolót felrakni, hanem a tetőtéri ablak gyártmányának megfelelő gyári fényzáró rolót választani. Ezek ugyanis az ablak méretéhez tökéletesen illeszkedő, a széleken is zárt sínnel ellátott fényzáró rolók, amik tökéletesen zárják a fény útját a széleken is.

Ezek a fényzáró rolók különféle színekben és mintával is készülnek, hogy a legkényesebb lakberendezési igényeknek is megfeleljenek.


Kültéri megoldások

A beltéri fényzáró rolókat kültérre helyezett megoldásokkal is kiegészíthetjük a valóban teljes fényzárás és hővédelem érdekében. Az ablak külső felületére kerülhet kültéri fényzáró roló, de akár redőny is. Ez utóbbi motoros kivitelben készül, és egyes gyártóknál szolármodullal is kérhető, aminek segítségével még az áramot sem kell biztosítani a redőny működéséhez, mert napelemekkel elegendő energiát kap.

Mindegy, hogy kültéri vagy beltéri megoldást választunk a tetőtéri ablakok árnyékolásához, érdemes körültekintően dönteni. Kérjük a tetőtéri ablak beépítését végző szakember tanácsát a legideálisabb megoldás kiválasztásához! Ő a helyi adottságok és lehetőségek figyelembe vételével meg fogja találni a számunkra legmegfelelőbb lehetőséget.

Címkék: fényzárás, roló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.