Városlista
2021. március 7, vasárnap - Tamás

Hírek

2020. December 23. 15:27, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Többfajta kábítószer hatása alatt állt az a 24 éves nő, aki balesetet okozott Külsővat és Nemesszalók között

Többfajta kábítószer hatása alatt állt az a 24 éves nő, aki balesetet okozott Külsővat és Nemesszalók között

Bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy 24 éves nővel szemben, aki többfajta kábítószer hatása alatt vezetett, és szenvedett balesetet a gépkocsijával.

A vádirat szerint az elkövető 2020. április 12-én délután úgy közlekedett személygépkocsijával, hogy előtte négyféle hatóanyagot tartalmazó kábítószert fogyasztott. Külsővat felől Nemesszalók irányába haladt, amikor áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd onnan az út melletti vízelvezető árok partfalába csapódva a szántóföldön állt meg. A vádlottnak a baleset következtében mindkét lába eltört, a személygépkocsi pedig gazdasági totálkárossá vált. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak azzal, hogy a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 18:48, szombat | Helyi

Sokan kíváncsiak a város új parkjára

A héten nyitották meg a városlakók előtt a megújult Schwenczel rétet. Sokan használták ki a napsütéses időjárást arra, hogy felfedezzék az új közparkot.

2021. Március 06. 15:39, szombat | Helyi

Mégis lesz gyermekfelügyelet az óvodákban és iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2021. Március 05. 19:29, péntek | Helyi

Az autószervizek nyitva maradhatnak

A március 8-án életbe lépő korlátozások az autójavító cégekre nem vonatkoznak.

2021. Március 05. 14:50, péntek | Helyi

Zárnak a pápai óvodák is, ügyelet sem lesz hétfőtől

A központi korlátozás óvodai ügyeletet sem engedélyez, ezért minden szülőnek meg kell oldania a gyermek elhelyezését. Az étkezés viszont jár annak, aki kéri.