Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 09. 09:02, szerda | Belföld
Forrás: mti

Többen rosszul lettek az egyik nyíregyházi általános iskolában

Többen rosszul lettek az egyik nyíregyházi általános iskolában

Tömeges rosszullét miatt szállítottak kórházba több gyereket és felnőttet a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumából kedd délután.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, a mentők 12 gyereket és két nőt vittek stabil, jó állapotban a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára. Hozzátette, mindannyian torokkaparásra és enyhébb köhögésre panaszkodtak.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a katasztrófavédelmi mobil labor mérései azonban semmilyen veszélyes anyagot nem mutattak ki az iskola épületében - mondta Rutkai-Dér Vivien, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

A Szabolcs Online azt írta, több mint 270 gyerek várakozott az iskola előtt, amíg a rendőrök, tűzoltók és mentők azt vizsgálták, mi okozta a rosszulléteket.

A portál szerint az első információk klórgázmérgezésről szóltak, ám a megkérdezett diákok és pedagógusok nem érezték a vegyület jellegzetesen szúrós szagát. Többen arra panaszkodtak, hogy amíg kiterelték őket az iskola épületéből, valami köhögésre ingerelte őket és kapart a torkuk.

A beszámoló szerint az egyik megkérdezett diák azt mondta, az egyik gyerek paprikaspray-vel "szórakozott".

Fotó: Fotó: Facebook/Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.