Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 04. 17:18, vasárnap | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu, infopápa.hu

Többen látogattak ki idén a strandra, mint tavaly

Többen látogattak ki idén a strandra, mint tavaly

Vége a strandszezonnak, holnaptól bezárja kapuit a Várkertfürdő strandja.

Július végén még inkább a panaszé volt a főszerep, az új csúszdák, a nagy strandmedence és a kegyes időjárás azonban hozzájárultak ahhoz, hogy pozitív irányba változzanak a látogatottsági számok. "Az év első nyolc hónapjában többen keresték fel a fürdőt, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában, ezzel megállt az a tendencia, amit az előző években tapasztaltunk, vagyis, hogy néhány százalékkal mindig csökkent a vendéglétszám. Az augusztus pedig egészen pozitív eredményt hozott: tavaly augusztushoz képest kétszer annyi vendég látogatott hozzánk."

A strand új medencéi és csúszdái nagy sikert arattak a látogatók körében, és igazolódni látszik, hogy minden korosztály esetében eltalálták, mi az, ami eddig hiányzott a Várkertfürdőben. A kisgyermekeket fogadó nagy tappancs medence, a fiatalok és idősebbek kedvencévé vált csúszdakomplexum és a sportolni, pihenni vágyókat egyaránt kiszolgáló nagy strandmedence megépítése jó döntésnek bizonyult.

A Várkertfürdő látogatóinak aránya egyébként az idei évben sem változott. A helyi vendégek csupán a teljes vendéglétszám harminc százalékát tették ki, s nagyobb részben más településekről érkeztek a látogatók. Jellemzően Veszprémből, Győrből illetve ezek környékéről, valamint a Pápa környéki településekről, kisebb számban pedig az ország teljes területéről. A külföldi vendégsereg egy részét a kemping lakói tették ki, de nagy volt azoknak a külföldi látogatóknak a száma is, akik nem a szomszédos kemping vendégei voltak. 

Fotó: Termalfurdo.net

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.