Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2011. Szeptember 04. 17:18, vasárnap | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu, infopápa.hu

Többen látogattak ki idén a strandra, mint tavaly

Többen látogattak ki idén a strandra, mint tavaly

Vége a strandszezonnak, holnaptól bezárja kapuit a Várkertfürdő strandja.

Július végén még inkább a panaszé volt a főszerep, az új csúszdák, a nagy strandmedence és a kegyes időjárás azonban hozzájárultak ahhoz, hogy pozitív irányba változzanak a látogatottsági számok. "Az év első nyolc hónapjában többen keresték fel a fürdőt, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában, ezzel megállt az a tendencia, amit az előző években tapasztaltunk, vagyis, hogy néhány százalékkal mindig csökkent a vendéglétszám. Az augusztus pedig egészen pozitív eredményt hozott: tavaly augusztushoz képest kétszer annyi vendég látogatott hozzánk."

A strand új medencéi és csúszdái nagy sikert arattak a látogatók körében, és igazolódni látszik, hogy minden korosztály esetében eltalálták, mi az, ami eddig hiányzott a Várkertfürdőben. A kisgyermekeket fogadó nagy tappancs medence, a fiatalok és idősebbek kedvencévé vált csúszdakomplexum és a sportolni, pihenni vágyókat egyaránt kiszolgáló nagy strandmedence megépítése jó döntésnek bizonyult.

A Várkertfürdő látogatóinak aránya egyébként az idei évben sem változott. A helyi vendégek csupán a teljes vendéglétszám harminc százalékát tették ki, s nagyobb részben más településekről érkeztek a látogatók. Jellemzően Veszprémből, Győrből illetve ezek környékéről, valamint a Pápa környéki településekről, kisebb számban pedig az ország teljes területéről. A külföldi vendégsereg egy részét a kemping lakói tették ki, de nagy volt azoknak a külföldi látogatóknak a száma is, akik nem a szomszédos kemping vendégei voltak. 

Fotó: Termalfurdo.net

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 13. 19:27, csütörtök | Helyi

Elhunyt Varga György nyugalmazott esperes

Életének 93. évében elhunyt Varga György nyugalmazott esperes – tudatta a család nyomán Polgárdi Sándor esperes.

2021. Május 13. 15:53, csütörtök | Helyi

Banki alkalmazottnak adta ki magát a csaló

A rendőrök óvatosságra intik a bankszámla tulajdonosokat.

2021. Május 13. 12:57, csütörtök | Helyi

15 amerikai katona sérült meg ejtőernyős ugrás közben

Kedden jelezték olvasóink, hogy több mentőautót és mentőhelikoptert is láttak a pápai Bázisrepülőtérre érkezni.