Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2011. Május 17. 20:43, kedd | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Több mint 80 milliós autó a pápai tűzoltóknak!

Több mint 80 milliós autó a pápai tűzoltóknak!

Pápa Város Hivatásos Önkormányzatának Tűzoltósága és fenntartója másfél évvel ezelőtt nyújtott be pályázatot új vízszállító gépjárműre, mivel az eddig használt vízszállító autó korából fakadóan már nem volt üzembiztos.

Az új gépjármű közel 7000 liter víz szállítására alkalmas, Volvo motor hajtja, állandó összkerék meghajtású és viszonylag jól viselkedik terepen. Alapvetően tűzoltásra alkalmas funkcióval van ellátva, tehát szivattyúval rendelkezik és egy érintőképernyős panelről lehet vezérelni, de működik manuálisan is - mondta el kérdésünkre Németh Tamás tűzoltóparancsnok.
A Renault márkájú vízszállító 82,5 millió forintba került, melyből 15 millió forintot a fenntartó önkormányzat, másfél millió forintot pedig a tűzoltóság vállalt. A város nevében Unger Tamás alpolgármester a Flórián-nap alkalmából adta át ünnepélyesen az indítókulcsokat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 15. 14:51, csütörtök | Helyi

Mennyire ismeri Pápa városát?

Töltse ki az alábbi, tíz kérdésből álló kvízünket!

2021. Április 14. 16:17, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Várhatóan jövő héten nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és félmillió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően.

2021. Április 14. 08:13, szerda | Helyi

Gőgös Zoltán megvizsgáltatta, hogy hatékony-e a szervezetében a korábban kapott kínai vakcina

A korábbi szocialista politikus közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt napokban szárnyra kapott, a kínai vakcina hatékonyságát megkérdőjelező hangoktól függetlenül is elvégeztette volna a vizsgálatot.

2021. Április 13. 15:51, kedd | Helyi

Április 13. - A Bakonyban egyre vastagabb a hótakaró

Akár 20 cm friss hó is összegyűlhet a Bakony egyes pontjain - írja az Időkép.