Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2011. Május 17. 20:43, kedd | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Több mint 80 milliós autó a pápai tűzoltóknak!

Több mint 80 milliós autó a pápai tűzoltóknak!

Pápa Város Hivatásos Önkormányzatának Tűzoltósága és fenntartója másfél évvel ezelőtt nyújtott be pályázatot új vízszállító gépjárműre, mivel az eddig használt vízszállító autó korából fakadóan már nem volt üzembiztos.

Az új gépjármű közel 7000 liter víz szállítására alkalmas, Volvo motor hajtja, állandó összkerék meghajtású és viszonylag jól viselkedik terepen. Alapvetően tűzoltásra alkalmas funkcióval van ellátva, tehát szivattyúval rendelkezik és egy érintőképernyős panelről lehet vezérelni, de működik manuálisan is - mondta el kérdésünkre Németh Tamás tűzoltóparancsnok.
A Renault márkájú vízszállító 82,5 millió forintba került, melyből 15 millió forintot a fenntartó önkormányzat, másfél millió forintot pedig a tűzoltóság vállalt. A város nevében Unger Tamás alpolgármester a Flórián-nap alkalmából adta át ünnepélyesen az indítókulcsokat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 21:18, kedd | Helyi

A polgármester is átvette megbízólevelét

Dr. Áldozó Tamás újraválasztott polgármester és Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő ma késő délután vették át megbízólevelüket dr. Édes Ágnestől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

2019. Október 22. 12:26, kedd | Helyi

Szavazzon, hogy melyik fejlesztést tartja a legsürgetőbbnek

Az egyik helyi hírportál szavazásra bocsát öt olyan fontos beruházási tervet, amelyek a választási kampányban merültek fel lakossági igényként.

2019. Október 22. 10:42, kedd | Helyi

Teljes terjedelmében égett egy autó Lovászpatonánál

A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

2019. Október 21. 11:54, hétfő | Helyi

Újabb állandó kiállítás újul meg a Kékfestő Múzeumban

3 millió forintból modernizálják az állandó tárlatot, amely nem az első kiállítása a múzeumnak, amely új köntösben várja majd a látogatókat.