Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 12. 16:53, kedd | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Több személyt is megkárosított a csaló

Több személyt is megkárosított a csaló

A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, melyet csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott a 20 éves J. Ferenc debreceni lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2013-ban több ízben, míg tavaly két alkalommal az ország különböző városaiban élő személyeket károsított meg mobiltelefon eladás vagy javítás ürügyén. Egy baji és egy veszprémi sértettnek az interneten keresztül kínált eladásra egy mobiltelefont, ám a 2012 tavaszán illetve októberében elutalt összeg átvétele ellenére a készüléket soha nem küldte meg. Ez év januárjában egy nyíregyházi személynek olyan mobiltelefont adott el, amelynek használatát a szolgáltató – az előfizetési díj elmaradása miatt – letiltotta. Egy pápai férfinek azt ígérte, hogy nagy értékű telefonját megjavítja, ám a 2013 februárjában számára elküldött készüléket nem szolgáltatta vissza. Végül áprilisban ugyancsak nem postázta azt a mobiltelefont, amit az egyik internetes hirdetési felületen kínált eladásra, és amelynek ellenértékét meg is kapta a pécsi sértettől.
A cselekményeivel közel 300.000 forintnyi kárt okozó gyanúsított az eljárás során részletes beismerő vallomást tett. Tettét anyagi nehézségekkel indokolta.
Az eljáró szerv az ügyben keletkezett iratokat 2013. november 8-án vádemelési javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészségnek.

Fotó illusztráció (felsofokon.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.