Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2011. November 18. 07:00, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Több százan küzdöttek, hogy ne menjenek be a tőzsdére

Több százan küzdöttek, hogy ne menjenek be a tőzsdére

A Wall Street-ellenes mozgalom több száz támogatója vonult fel csütörtökön New York üzleti negyedében, megpróbálva megakadályozni, hogy az alkuszok bejussanak a tőzsdére.

A megmozdulás részvevői közül, akiknek létszáma később mintegy ezerre duzzadt, 177-et őrizetbe vett a rendőrség, köztük Ray Lewist, Philadelphia volt rendőrfőnökét. A New York-i „tőzsdebezáró” akció egy országos, erőszakmentesnek deklarált megmozdulás része volt, amelyet a belvárosfoglaló mozgalom tiltakozásként hirdetett meg azért, hogy kedden a hatóságok a Manhattanben lévő Zucotti Parkban felszámolták a tüntetők sátortáborát. A New York-i demonstrációkat mégis összecsapások kísérték, amelyekben 7 rendőr és 10 tüntető megsérült.

A szervezők szerint a mostani a két hónapja elindult mozgalom legnagyobb megmozdulása lesz. A tüntetők a nap folyamán el szándékoznak foglalni 14 metrómegállót, a városházával szemközti Foley teret és át akarnak vonulni a brooklyni hídon is. A hídon megrendezett legutóbbi akciójuk idején a rendőrök 700 embert őrizetbe vettek.

Dallasban csütörtökön a rendőrök közbiztonsági és köztisztasági okokra hivatkozva felszámolták a tüntetőknek a városháza előtt létesített táborát. 18 személyt, aki nem volt hajlandó önként távozni, őrizetbe vettek. Berkeleyben egy hasonló akció során a Kaliforniai Egyetem területén 20 sátrat lebontottak és két személyt bevittek a rendőrségre.

Címkék: new york, tőzsde

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 12. 11:49, vasárnap | Külföld

Új rekordot döntött a fertőzöttek száma Horvátországban

Ismét rekordot döntött az új koronavírussal fertőzöttek száma Horvátországban

2020. Július 12. 09:47, vasárnap | Külföld

Több mint 12,5 millióan fertőződtek meg világszerte

A világon 12 684 409 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 564 506, a gyógyultaké pedig 6 981 170 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi adatai szerint.

2020. Július 11. 17:08, szombat | Külföld

Összehangoltan keresik az oltóanyagot, de bizonytalan, mikorra lesz eredmény

Összehangolt erőfeszítések folynak a világon a koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztésére, de egyelőre nem lehet megmondani, hogy mikor lesz kész a vakcina

2020. Július 11. 15:46, szombat | Külföld

Az olasz miniszterelnök megerősítette a vészhelyzet meghosszabbítását az év végéig

Bejelentette a koronavírus-járvány miatti vészhelyzet további meghosszabbítását Giuseppe Conte miniszterelnök pénteken, megalapozottnak nevezve,