Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 03. 10:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Több száz időstől majd 100 milliót csaltak ki

Több száz időstől majd 100 milliót csaltak ki

Ötvenkét ember ellen emelt vádat az ügyészség Szombathelyen. A csalássorozat vádlottjai idősekt csaptak be termékbemutatók ürügyén Szombathelyen, Pécsen, Miskolcon, Szegeden, Kecskeméten és Érden is.

Egy bűnszervezet tagjai 345 idős embert csaptak be. Termékbemutatókon gyógyhatásúnak mondott, de gyógyhatás kiváltására alkalmatlan eszközöket adtak el nekik, amivel összesen 94 millió forint kárt okoztak a sértetteknek – tájékoztatta a Vas Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Simon József főügyész közölte: a vádlottak Budapesten, Tatabányán és Győrben telefonos ügyfélközpontokat működtettek, telefonon ingyenes „egészségügyi felmérésre” hívták meg az embereket.

Szombathelyen, Pécsen, Miskolcon, Szegeden, Kecskeméten és Érden is tartottak színlelt állapotfelméréseket, amelyek után közölték a sértettekkel, hogy súlyos betegségben szenvednek, de ha megvásárolják az általuk felkínált eszközöket, betegségük javulni fog.

A vádlottak ilyenkor általában fehér köpenyt viseltek, nyakukban fondendoszkóp volt, amivel azt a látszatot keltették, hogy a termékeket ajánló személy orvos vagy legalábbis egészségügyi dolgozó. Azt állították, hogy az általuk kínált terápiamatrac, alvásgarnitúra, légtisztító, lágylézerkaróra, valamint különböző masszírozókészülékek alkalmasak a sértettekkel elhitetett súlyos, életveszélyes állapot kezelésére, gyógyítására.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség negyvenöt embert bűnszervezetben elkövetett többrendbeli csalás, hetet pedig közokirat-hamisítás bűntettével vádol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni