Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 28. 16:56, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Több repülő és helikopter repült be engedély nélkül a magyar légtérbe

Több repülő és helikopter repült be engedély nélkül a magyar légtérbe

Összesen 28 repülő és helikopter repült be engedély nélkül a magyar légtérbe hétfő délután; az eset miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Közleményük szerint 13 óra után néhány perccel riasztották a készültségi szolgálatban lévő Gripenjeiket, hogy 14 ultrakönnyű merevszárnyú és 14 ultrakönnyű Giro helikopter lépett be a magyar légtérbe. A Franciaországból Románia felé tartó 28 légijármű előzetesen nem nyújtott be repülési tervet, valamint az ország légterébe való belépéskor nem vették fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi hatósággal.

A Gripenek az azonosítást követően visszatértek a kecskeméti bázisra. A kisgépek a balatonkeresztúri repülőtéren szálltak le, ahol a velük szembeni intézkedést a rendőrség munkatársai vették át - áll a HM közleményében.

Fotó: illusztráció

Címkék: engedély, gripen, légtér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.