Városlista
2021. június 14, hétfő - Vazul

Hírek

2021. Május 12. 07:32, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több mint ezer amerikai ejtőernyős indult útnak Pápáról, egy hadgyakorlat keretében

Több mint ezer amerikai ejtőernyős indult útnak Pápáról, egy hadgyakorlat keretében

Az amerikai hadsereg 173. Légideszant Dandár (173rd Airborne Brigade) mintegy 1 100 ejtőernyős katonája indult útnak Bulgáriába az MH Pápa Bázisrepülőtérről a május 11-re virradó éjszaka.

Összesen tizenegy C-130 és C-17 típusú szállítógép – köztük a Pápán települő Nehéz Légiszállító Ezred egyik magyar felségjelzésű Globemastere - fedélzetén kezdték meg Bulgáriába tartó útjukat azok az amerikai katonák, akik a Defender Europe 21 gyakorlatsorozat részeként megtartott Swift Response 2021 gyakorlat végrehajtói - számolt be a Honvedelem.hu. A 11 ország részvételével zajló nemzetközi megmérettetés alkalmával hétezer katona hajt végre különböző feladatokat Bulgáriában, Észtországban és Romániában.

A gyakorlat egyik leglátványosabb elemeként éjszakai felszállások egész sorát teljesítette az a hat C-130 és öt C-17 típusú repülőgép, amelyek fedélzetét az amerikai katonák többsége ejtőernyős ugrást végrehajtva hagy el a bolgár célterület felett, de a feladat második lépcsőjében a már biztosított repülőtérre landoló gépekből további szárazföldi erők fognak érkezni, különböző haditechnikai eszközök - például tüzérségi ágyúk - mellett.

Fotó: Honvedelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 14. 15:45, hétfő | Helyi

Ivott, majd volán mögé ült a férfi, végül balesetet okozott

A Pápai Rendőrkapitányság a sofőr ellen ittas és engedély nélküli vezetés, míg az autó tulajdonosa ellen a vezetés tiltott átengedése miatt indított eljárást.

2021. Június 14. 11:50, hétfő | Helyi

Kozma Sándor emléke előtt tisztelegtek az ügyészek Pápán

Az idén 150 éves ügyészi szervezet ünnepén koszorúzással emlékezett a Veszprém Megyei Főügyészség Kozma Sándorra, a magyar királyi államügyészség létrehozójára, az ország első királyi főügyészére Pápán.

2021. Június 11. 18:19, péntek | Helyi

Megújul a somlói vár

Jövő tavaszra megújul a somlói vár a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében, az erőd növekvő turisztikai vonzereje révén hozzájárul a térség gazdaságának élénkítéséhez is.

2021. Június 11. 17:24, péntek | Helyi

Megkezdődött a játék a Fő téren

Az idei évben fesztivál nincs, játék viszont annál inkább. A játékos nyárköszöntő programjaihoz az időjárás is kegyes, három helyszínen, színes programok várják a családokat.