Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Július 13. 08:15, péntek | Helyi
Forrás: Naplo-online

Több mint disznóság! - Elfogták a Húsgyár nevében ajándékokat ígérő férfit

Több mint disznóság! - Elfogták a Húsgyár nevében ajándékokat ígérő férfit

Egy egri fiatalember személyében találták meg azt, aki a Pápai Hús 1913. Kft. jó hírnevét lerombolni képes kéretlen elektronikus leveleket küldözgetet fűnek, fának.

"Tisztelt Cím! Ön garantáltan nyert egy Pápai csomagot. Tartalma: 8 db Sonka, 2 db Kolbász, 500 gr Zsír, 1,2 Kg Tepertő, +1 szabadon választható termék. Az üzemünk futárja fogja házhoz vinni. Szükségünk van az adataira. Kérjük hívjon fel minket és egyeztetünk, vagy az oldalunkon található területi képviselőnek írhat emailt."

Ki az, aki erre az elektronikus levélre ne kapná fel a fejét?! Ráadásul hitelesnek is tűnt, hiszen alá volt írva, a név is létező. Tényleg a húsgyár egyik alkalmazottjáról van szó benne, igaz, nem területi képviselő, hanem kazánfűtő. De a megadott telefonszámok is működnek, a megnevezett kollégáé. Több százan hívták is a gyárat, erre lefagyott a telefonközpont - írja a Naplo-online.

Korábban a cég honlapjára is kerültek fel hasonló tartalmú bejegyzése, melyek az elektronikus levelekhez hasonlóan alkalmasak voltak a Pápai Hús 1913 Kft. jó hírnevének megsértésére, ezért Politzer József, a cég ügyvezető igazgatója feljelentést tett.

Alapos és gyors munkát végeztek a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai, hiszen a tettest rövid időn belül elfogták. Nagy Ákos százados, bűnügyi osztályvezető arról tájékoztatta a lapot, hogy a bejelentést követően azonnal elkezdték a nyomozást. Több irányba is elindultak, több IP címet ellenőriztek, míg a szálak Egerben összeértek. Csütörtökön délután kihallgatták az egri D.G.-t, aki végül beismerte tettét.

A 26 éves fiatalember a nyomozóknak elmondta, korábbi sérelmét akarta megtorolni egykori barátján, aki a Pápai Hús 1913 Kft. alkalmazottja. Ezt a különös módot választotta arra, hogy a férfit kellemetlen helyzetbe hozza, a pápai húsgyár jó hírnevének csorbítása azonban nem állt szándékában. Tettéért így is felelnie kell, a nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.