Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Április 10. 14:01, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csaknem 900 fát ültettek el a Külső-Várkertben

Csaknem 900 fát ültettek el a Külső-Várkertben

A pápai városvezetéssel egyeztettek a Bakonyerdő Zrt. képviselői, a Külső-Várkertben elvégzendő további munkálatokról és a Belső-Várkertbe tervezett történelmi játszóvár kialakításáról.

Dr. Szekrényes Tamás, a Bakonyerdő vezérigazgató-helyettese elmondta, a társaság több mint 63 ezer hektáron végez erdőgazdálkodást, de emellett civil környezetek zöld területei is fontosak a cég számára, különösan ha Pápáról van szó. Éppen ezért örömmel működnek együtt a Külső-Várkert rendbetételében és fejlesztésében az önkormányzattal. A terület pontos behatárolását követően az ott illegálisan lerakott szemét eltávolítását végezték el, majd a fák egészségügyi állapotának felmérése következett. Az emberi életre, vagy ingóságra veszélyes fákat eltávolították és folyamatosan irtják a bozótot és a cserjéket és ültetik az oda illő fiatal egyedeket. - 890 darab faegyed kiültetése történt meg. Méretes suhángok és kis méretű tölgycsemeték, csak odaillő juharok, gyertyánok és cserjefajok kerültek ki a területre és folyamatosan zajlik az ültetés idén is - mondta el az igazgatóhelyettes.

Megtudtuk tőle, hogy a Belső-Várkertben egy különleges munkát vállalt el a Bakonyerdő, mégpedig egy történelmi játszóvár kialakítását, a szerelmesek dombjának környezetében. Az első tervek a jövő hét folyamán fognak megérkezni, de annyit elárult Szekrényes Tamás, hogy egy, a tradíciókhoz és a környezethez illeszkedő, 4-5 méteres magasságban elhelyezkedő játszóvárról van szó, melyet még az idei évben megépítenek.

Áldozó Tamás polgármester méltatta a város és a Bakonyerdő együttműködését. A Külső-Várkert rendezésével kapcsolatban elmondta, az elmúlt öt évben nagyon nagy változások mentek végbe a területen, melynek folytatásáról egyeztettek a mai megbeszélésen, hiszen hamarosan megkezdődik a Külső-Várkert teljes megújítását célzó Zöld Város II. projekt kivitelezése is. Az egyeztetések jövő héten helyszínbejárással és a tanulmánytervek közös megtekinésével folytatódnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.